Ελένη Προκοπίου: Σαν σήμερα γεννήθηκε η ηθοποιός - Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ

Η ηθοποιός και χορεύτρια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου έκλεισε τα 86

Τα 86 της χρόνια έκλεισε η ηθοποιός Ελένη Προκοπίου, με τη Φίνος Φιλμ να την τιμά για την ξεχωριστή αυτή ημέρα με μία ανάρτηση στα social media. Η δημοφιλής ηθοποιός και χορεύτρια του ελληνικού κινηματογράφου γιορτάζει τα γενέθλιά της, με την εταιρεία παραγωγής να της εύχεται με μία δημοσίευση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία της ηθοποιού και στη λεζάντα με την οποία συνόδευσε την ανάρτησή της, έγραψε: «Χρόνια πολλά, Ελένη μας! Σου στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας μαζί με ένα πλατύ κινηματογραφικό χαμόγελο – όπως αυτά που μας χάρισες όλα αυτά τα χρόνια. Ελένη, συνέχισε να λάμπεις… όπως μόνο εσύ ξέρεις!».

Δείτε την ανάρτηση

Η Ελένη Προκοπίου υπήρξε μία από τις πιο γοητευτικές και ταλαντούχες παρουσίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη έγινε το 1960 και μέχρι το 1972, είχε καταφέρει να συμμετάσχει σε συνολικά 23 ταινίες, αφήνοντας το στίγμα της χάρη στο ιδιαίτερο ταλέντο της στον χορό, το οποίο την έκανε να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ηθοποιούς της εποχής.

Η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση της Ελένης Προκοπίου έγινε το 1972 με την ταινία «Το Κοροϊδάκι της Πριγκιπέσσας» της Φίνος Φιλμ, μια ερμηνεία που πολλοί θεωρούν ως την κορυφαία της καριέρας της. Η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε και την 24η στη διαδρομή της, αλλά και το κύκνειο άσμα της, αφού η ίδια είχε ήδη αποφασίσει να εγκαταλείψει τον χώρο του θεάματος. Με απόλυτη αφοσίωση, επέλεξε να αφήσει πίσω της τη λάμψη των φώτων και να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr