Σαρλότ Τίλμπουρι: Η make up artist των σταρ κλείνει το deal της χρονιάς και γίνεται πιο πλούσια από τους πελάτες της

Κολλητή της Κέιτ Μος και με πελατολόγιο όλο το star system του Χόλυγουντ, η 47χρονη χίπισσα μακιγιέζ, μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων ετοιμάζεται να περάσει στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων χάρη στην εταιρεία της με προϊόντα μακιγιάζ που αποδείχτηκαν θαυματουργά από κάθε άποψη

Είναι η γυναίκα στην οποία η Κέιτ Μος οφείλει το χαρακτηριστικό βλέμμα του αιλουροειδούς που την έκανε διάσημη αλλά και εκείνη που εμπιστεύονται τυφλά όλες οι σταρ του Χόλυγουντ για τις δημόσιες red carpet εμφανίσεις τους. Η Σάρλοτ Τίλμπουρι έχει επίσης μια στρατιά από εκατομμύρια ακολούθους στα social media (ctilburymakeup)που ακολουθούν βήμα-βήμα τα tutorial με συμβουλές μακιγιάζ αλλά είναι και η κάτοχος της ομώνυμης εταιρείας προϊόντων ομορφιάς που γίνονται ανάρπαστα σε όλα τα κέντρα πώλησης της Μεγάλης Βρετανίας και όχι μόνο.
Ήταν ήδη εκατομμυριούχος αλλά μετά από διαπραγματεύσεις διάρκειας ενός χρόνου, φαίνεται ότι θα γίνει και δισεκατομμυριούχος αφού σύμφωνα με τη Daily Mail βρίσκεται στο στάδιο πριν τις τελικές υπογραφές με εταιρεία κολοσσό που την εξαγοράζει για 1 δις λίρες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Darlings, thank you for watching my first BEAUTY HAPPY HOUR!!! I hope it brought you LOTS OF FUN, WISDOM and some magical new RITUALS to HAPPINESS! I was SO THRILLED to be joined by my darling friend, the ICONIC and LEGENDARY @JOANCOLLINSDBE! Tune in next time, darlings!! COMPETITION: To enter: Send the correct answer to my MAGIC question at the end of my Beauty Happy Live (7pm May 1st 2020) to @ctilburymakeup via direct message. 10 winners will be chosen. Country Exclusions Apply. Entrants must be over 18. Prize: £200 voucher to spend on charlottetilbury.com Competition Ends: 8pm May 2nd 2020 Terms Apply: https://www.charlottetilbury.com/uk/help/terms-and-conditions #CharlotteTilbury #JoanCollins #BeautyHappyHour

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup) στις

Καθόλου άσχημα για την κόρη ενός τυπικού ζευγαριού χίπηδων, του εικαστικού Λανς και της παραγωγού Πάτσι που γνωρίστηκαν σε ένα full moon πάρτι στην Φορμεντέρα της Ισπανίας και αποφάσισαν να ανοίξουν το μποέμ σπιτικό τους στη γειτονική Ίμπιζα. Εκεί όπου μόλις 9 ετών άρχισε να κάνει τα δικά της βήματα προς τη δόξα, η μία από τις δύο κόρες τους, η Σαρλότ, ένα καθαρόαιμο party animal που κατάφερε να παραμείνει αλώβητο από τα ξενύχτια δίπλα στους ροκ σταρς και να γίνει μία πραγματική μηχανή χρήματος, χάρη στα θαυματουργά της χέρια στα οποία ορκίζεται το μισό Χόλυγουντ και όλη βιομηχανία της μόδας.

«Η χίπισσα με τα δολοφονικά τακούνια»
Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που η ίδια χρησιμοποιεί για να περιγράψει τον εαυτό της, αφού το lifestyle της κάθε άλλο παρά προσομοιάζει σε μία τυπική business woman που ετοιμάζεται να καθίσει στο θρόνο των billionaires.
Γεννημένη στη Μεγάλη Βρετανία, οι γονείς της φρόντισαν μόλις έκλεισε εννέα μήνες ζωής να την μυήσουν στο μποέμ σκηνικό της Ίμπιζα, σε μια εποχή που στο «Ασπρονήσι» δεν υπήρχε ούτε τηλέφωνο, ούτε καν ηλεκτρικό. Υπήρχε, όμως, άφθονο γκλάμουρ που η ίδια τίμησε δεόντως. Με την αδερφή της Λία, έγραψαν χιλιάδες ώρες ατελείωτων ξενυχτιών στο «πιο άγριο κλαμπ του κόσμου» για την εποχή, το Ku Club, όπου οι γονείς της κατανάλωναν γενναίες ποσότητες αλκοόλ ακούγοντας τα live της Γκρέις Τζόουνς και του Τζέιμς Μπράουν. Και μόλις η ώρα περνούσε αρκετά, ώστε τα δύο ανήλικα κορίτσια να είναι έτοιμα να καταρρεύσουν από τη νύστα, οι γονείς τους της κοίμιζαν στο αυτοκίνητο και οι ίδιοι συνέχιζαν το πάρτι μέχρι το πρωί.

Διασημότητες από τη βιομηχανία της μόδας, του κινηματογράφου και της μουσικής ήταν σταθερά στην παρέα των γονιών της, αν και τότε η ανήλικη Σαρλότ δεν είχε ιδέα για την φήμη που τους ακολουθούσε. Σήμερα η διάσημη μακιγιέζ ανασύρει ομιχλώδεις αναμνήσεις με τη φιγούρα του Λόρενς Ολίβιε να τα πίνει στον μπαρ και με την ίδια να χαζολογάει με τον θρυλικό Φρέντι Μέρκιουρι των Queen.
Στο σχολείο της Ίμπιζα, εκτός των άλλων διδάχτηκε αστροφυσική από έναν τύπο με το όνομα Ρα (από τον Θεό του Ήλιου των αρχαίων Αιγυπτίων) και διάβαζε τα μαθήματα της ημέρας μέσω τηλεπάθειας. Στα 13 της, επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία για να πάει στο Γυμνάσιο αλλά τα καλοκαίρια επέστρεφε στις παλιές καλές συνήθειες της ζωής της στην Ίμπιζα, με ατελείωτα πάρτι δίπλα στην πισίνα παρέα με τους Rolling Stones, σούπερ μόντελς, καλλιτέχνες και φυσικά χίπις. «Μου λείπουν τα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας. Άγρια αλλά με απόλυτη ελευθερία» θυμάται η ίδια σήμερα.


Η μάσκαρα που της άλλαξε τη ζωή
«Το κραγιόν είναι το γκλάμουρ της στιγμής» της έλεγε η μητέρα της Πάτσι, μια καθαρόαιμη χίπις που ζούσε χωρίς καμία σύμβαση. Είναι όμως, χάρη σε μία μάσκαρα που άλλαξε όχι μόνο την εμφάνισή της αλλά τη ζωή της όλη.
Μέχρι τα χρόνια του κολεγίου, η σχέση της με το μακιγιάζ ήταν ανύπαρκτη αφού ποτέ δεν είχε βάλει στο πρόσωπό της ούτε καν διάφανο κραγιόν. Για την χλωμή τινέιτζερ με το διάφανο σχεδόν, δέρμα, η μάσκαρα που δοκίμασε μια μέρα στην Ίμπιζα ήταν κάτι σαν αποκάλυψη. «Ξαφνικά μέσα σε μία νύχτα έγινα δημοφιλής. Όλοι, από 17 έως 70 χρόνων στο νησί, είχαν κάτι να μου πουν, αν και με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Τότε κατάλαβα ότι το μυστικό μου όπλο στο εξής θα είναι το μακιγιάζ μου» διηγείται η ίδια που όπως λέει από τότε ήξερε ότι κάποια μέρα θα δημιουργήσει τη δική της σειρά με προϊόντα ομορφιάς.


Η πρώτη της δουλειά ήταν ως βοηθός της make up artist της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τη Μέρι Γκρίνγουελ, μια οικογενειακή φίλη που είχε γνωρίσει σε ηλικία 11 ετών στην Ίμπιζα. Την συνάντησε τυχαία όταν έκανε την πρακτική της μετά τα μαθήματα μακιγιάζ που είχε παρακολουθήσει, στα παρασκήνια μιας επίδειξης μόδας πίσω στα 90’ς. Ήταν η αρχή της ενήλικης επαγγελματικής ζωής της με ένα νέο κύκλο τζετ σέτερ.

«Με θυμάμαι backstage την πρώτη μου φορά σε fashion show και με όλα τα σούπερ μόντελ μαζεμένα σε ένα δωμάτιο. Την Κλόντια, την Κρίστι, την Σίντι, την Στέφανι, την Λίντα, την Έλενα. Ήταν τρομαχτικό και συγχρόνως συναρπαστικό» διηγείται η ίδια για την αρχή της καριέρας της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Happy birthday to the amazing songstress and hilarious beauty @adele!! Hope your special day is full of LOVE and LAUGHTER!!! 💫🦋🌸💗💖

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup) στις


Και μετά ήρθαν οι δουλειές της για εξώφυλλα της Vogue και του Vanity Fair, διαφημιστικές καμπάνιες και red carpet εκδηλώσεις. Τότε ήταν που σταμάτησε να συμμετέχει ως μακιγιέζ στις Εβδομάδες Μόδας, αφού τίποτα δεν μπορούσε να συναγωνιστεί την αίγλη των Όσκαρ που της έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσει ένα μεγάλο πελατολόγιο από ακριβοθώρητους σταρ όπως η Ναόμι Γουότς, η Πενέλοπε Κρουζ και η Νικόλ Κίντμαν μεταξύ άλλων.
Συγχρόνως έγινε creative director για brands όπως η Helena Rubinstein, δημιούργησε σειρές κραγιόν για τους Armani και Alexander McQueen και την πρώτη της σειρά καλλυντικών για τον Tom Ford.



Ήταν το 2013 που τελικά κατάφερε να λανσάρει το δικό της ομώνυμο brand, Charlotte Tilbury, στο πολυκατάστημα Selfridges με τους καλεσμένους της να περιλαμβάνουν την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, τη Τζασμίν Γκίνες και την Κάρα Ντελεβίν, ενώ το γυναικείο κοινό έκανε ουρές γύρω από το τετράγωνο προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τα προϊόντα της. Αντίστοιχες σκηνές διαδραματίστηκαν και στα λανσαρίσματα των καλλυντικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Άμστερνταμ για να φτάσουν σήμερα τα προϊόντα της να πωλούνται σε 76 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το 2017 η εταιρεία Sequoia απέκτησε ένα μικρό μέρος των μετοχών της εταιρείας ενώ μικρομέτοχοι φέρονται να είναι ο φωτογράφος Μάριο Τεστίνο και το σούπερ μόντελ του πάλαι ποτέ Στέλα Τέναντ. Οι πωλήσεις της απέφεραν έσοδα μόνο για το 2018 περίπου 145 εκατομμύρια λίρες. Από τότε, όμως, τα προϊόντα της μπήκαν σε πολυκαταστήματα κολοσσούς όπως η Space NK και η Sephora στην Ευρώπη, ενώ πωλούνται και μέσω Tmall που θεωρείται το Amazon των Κινέζων. «Είμαι η μόνη μακιγιέζ που ‘’βρίσκομαι’’ την ίδια χρονιά στο εξώφυλλο του September issue της Αμερικανικής Vogue, σε εκείνο της Βρετανικής Vogue και σε εκείνο της Γαλλικής» περιαυτολογεί η Σαρλότ.

Το σπίτι των 18.5 εκατομμυρίων λιρών και το πρόσωπο βαμμένο ακόμα και στον ύπνο
Κάτοικος για χρόνια στο Νότινγκ Χιλ στο Δυτικό Λονδίνο, η Σαρλότ είναι από το 2014 παντρεμένη με τον κινηματογραφικό παραγωγό Τζορτζ Γοντ και μητέρα δύο γιων, δέκα  και πέντε χρόνων. Είναι η χρονιά που ταυτόχρονα πήρε διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα, παντρεύτηκε ξανά, έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και λάνσαρε τη δική της εταιρεία. Ήταν σίγουρα μια γούρικη χρονιά για τη γυναίκα που δεν κοιμάται ποτέ χωρίς μέικ απ και που ποτέ δεν πέφτει στο κρεβάτι αν πρώτα δεν κλειδωθεί στο μπάνιο για να πλύνει το πρόσωπό της και να ξαναβαφτεί με μάσκαρα και μέικ απ πριν τη δει ο άντρας της.

Πέρυσι, ξόδεψε 18,5 εκατομμύρια λίρες για ένα πενταώροφο σπίτι στο Νότινγκ Χιλ και άλλα 3,3 εκατομμύρια για ένα γειτονικό διαμέρισμα, με σκοπό να ενώσει τα δύο ακίνητα και να φτιάξει ένα σούπερ οίκημα στην πόλη με τεράστιο κελάρι κρασιών, πέντε υπνοδωμάτια, τρία βεστιάρια, ένα στούντιο γιόγκα κι ένα ξεχωριστό χώρο για το προσωπικό. Το τελευταίο είναι απολύτως απαραίτητο για γυναίκες σαν την Σαρλότ που δουλεύουν ασταμάτητα τους χειμώνες και περνάνε τα καλοκαίρια τους σαν να μην υπάρχει αύριο, πάντα στην Ίμπιζα των παιδικών της χρόνων.
Το δικό της dream team εντός σπιτιού περιλαμβάνει μία βοηθό γενικών καθηκόντων, μία προσωπική βοηθό, μία νταντά και μία οικονόμο ενώ εκτός σπιτιού η αδερφή της Λία είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας και η ανιψιά της Σοφία η πρέσβειρα του brand, η μακιγιέζ και η δημιουργός περιεχομένου και προϊόντος της εταιρείας της. Για τον εαυτό της έχει κρατήσει αποκλειστικά την αρμοδιότητα να φτιάχνει τα κοκτέιλ της αρεσκείας της με σαμπάνια, φράουλες και βότκα ή σκέτο με βότκα, σόδα και λεμόνι, αυτό που η ίδια αποκαλεί «skinny bitch».


Κολλητή της φίλη είναι η Κέιτ Μος εδώ και 20 χρόνια που έγινε νονά και των δύο της γιων. Η Κέιτ ήταν φυσικά μεταξύ των καλεσμένων στον πρώτο της γάμο στην Ίμπιζα το 2006 όπως και η Τζέντ Τζάγκερ και η Σαρλότ έκανε τα ίδιο με το γάμο της Μος το 2011 με τον ρόκερ Τζέιμι Χινς. Η Σαρλότ έχει επίσης δουλέψει με την Τζένιφερ Λόπεζ, την Γκουίνεθ Πάλτροου και τη Βικτώρια Μπέκαμ, ενώ έβαψε και την Αμάλ Αλαμουντίν στο γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνει το 2014.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Sending lots of LOVE and BIRTHDAY MAGIC to my HILARIOUS, gorgeous and brilliant friend @victoriabeckham today!! Wishing you a day full of gorgeous surprises and another magical year ahead! xxx 🌟🎂💫😘❤💋💄

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup) στις



Διόλου τυχαίο που τα κραγιόν που λανσάρει φέρουν τα ονόματα διάσημων πελατισσών της «Amazing Amal» (από την Αμάλ Κλούνει), «JK Magic» (από τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ Τζέι Κέι Ρόουλινγκ) και «Dancefloor Princess» ήτοι «η πριγκίπισσα της πίστας», εξαιρετικά αφιερωμένο στην Κάιλι Μινόγκ.



Η κοκκινομάλλα αιώνια χίπισσα είναι επίσης λάτρης του μικρού μαύρου φορέματος (έχει 250 στην γκαρνταρόμπα της) αν και ενίοτε προτιμά και άλλα χρώματα για τις εμφανίσεις της. Είναι κάτοχος 300 πάντα ψηλοτάκουνων υποδημάτων και τα μόνα φλατ παπούτσια που έχει η ντουλάπα της είναι ένα ζευγάρι Wellington μπότες που φοράει για τα φεστιβάλ. Θεωρεί τη γυμναστική βαρετή και προτιμά να φοράει ψηλοτάκουνα «που σου φτιάχνουν τα καλύτερα οπίσθια».
Ωστόσο έχει τη δική της κοσμοθεωρία περί υγιεινούς τρόπου ζωής όπως το να ανεβαίνει για αναρρίχηση στο Μάτσου Πίτσου του Περού, πάντα με φουλ μέικ απ, να συλλέγει «ευλογημένες» πέτρες, να συμβουλεύεται μέντιουμ, αστρολόγους και κάρτες ταρό. Κατά τα άλλα, παίρνει μόνο ομοιoπαθητικά φάρμακα και βιταμίνη C, αφού τα ξενύχτια και τα πάρτι είναι πάντα μέρος της πολυάσχολης φλογερής κοκκινομάλλας που αν και billionaire παραμένει μία χίπις που βλέπει τον κόσμο από ψηλά πάνω στα δωδεκάποντα τακούνια της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr