10 serial killer που θέλουμε να δούμε στο Mindhunter του Netflix

Η σειρά θεωρείται από τις καλύτερες της πλατφόρμας

Η σειρά Mindhunter του Netflix έχει αποκτήσει τη δική της θέση ανάμεσα στις καλύτερες της πλατφόρμας και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παλαιότερες που διερευνούσαν αληθινά εγκλήματα.

Με έναν συναρπαστικό τρόπο, ο Holden Ford και ο Bill Tench αποκαλύπτουν τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές των serial killer και προκαλούν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μας.

Στις δύο πρώτες σεζόν είδαμε μερικούς από τους πιο γνωστούς και σκληρούς κατά συρροή δολοφόνους. Montie Rissell, David Berkowitz, Charles Manson και Jerry Brudos, είναι μόνο μερικά ονόματα από τους πολλούς αιμοσταγείς δολοφόνους που μας ανατρίχιασαν και μας έκαναν να… ανυπομονούμε να δούμε ακόμα περισσότερους.

Ποιοι άλλοι μανιακοί serial killer θα μπορούσαν να «μπουν» στο εξαιρετικό Mindhunter;

10. Gerald & Charlene Gallego
Δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε ζευγάρια να διαπράττουν εγκλήματα μαζί, αλλά είναι αρκετά ασυνήθιστο να βρούμε ζευγάρια που σκορπίζουν τόσο τρόμο. Ο Gerald και η Charlene Gallego απήγαγαν, κακοποίησαν σεξουαλικά και δολοφόνησαν δέκα ανθρώπους μέσα σε διάστημα περίπου δύο ετών. Κάτι άλλο που τους χαρακτήρισε ως ασυνήθιστους δολοφόνους, είναι ότι προτιμούσαν να σκοτώνουν ζευγάρια και μόνο δύο άνθρωποι απήχθησαν και σκοτώθηκαν μόνοι.

9. Rodney Alcala
Πολλοί μπορεί να γνωρίζουν τον κατά συρροή δολοφόνο Rodney Alcala λόγω του περίεργου τρόπου κατά τον οποίο απέκτησε τη φήμη του. Δεν ήταν πολύ «ξεχωριστός» από σχεδόν καμία οπτική, αλλά ο Alcala εμφανίστηκε (και κέρδισε κιόλας) σε ένα επεισόδιο του ριάλιτι The Dating Game όταν ήταν νέος. Και το ακόμα πιο περίεργο γεγονός είναι ότι ο Alcala είχε ήδη συλληφθεί και καταδικαστεί για βίαια εγκλήματα πριν την εμφάνισή του στην εκπομπή για ραντεβού. Στην πραγματικότητα, είχε εμφανιστεί ακόμα και στη λίστα με τους δέκα κορυφαίους καταζητούμενους του FBI λίγα χρόνια πριν εμφανιστεί στην τηλεόραση. Ελπίζουμε μόνο, τα σημερινά τηλεπαιχνίδια και ριάλιτι να μελετάνε με περισσότερη προσοχή τους ανθρώπους που βγάζουν στην οθόνη.

8. Richard Cottingham
Τα μέσα λατρεύουν να δίνουν μοναδικά και τρομακτικά ονόματα στους serial killer, αλλά το ψευδώνυμο του Richard Cottingham κερδίζει με διαφορά. Πριν από τη σύλληψή του ήταν γνωστός ως ο “Times Square Torso Killer”, διότι διαμέλιζε τα θύματά του και άφηνε μόνο τον κορμό τους. Όπως πολλοί άλλοι κατά συρροή δολοφόνοι, ο Cottingham στόχευε ανθρώπους στη βιομηχανία του σεξ, και συνήθως τους βασάνιζε και ασελγούσε πάνω τους ώστε να τους «τιμωρήσει» πριν τελικά τους σκοτώσει. Ο κόσμος απέκτησε μια πιο αναλυτική εικόνα της μεθοδολογίας δράσης του, διότι ένα θύμα του που επέζησε, κατέθεσε στη δίκη του.

7. Velma Barfield
Μπορούμε να πούμε ότι οι άντρες έχουν κατακλύσει την αγορά των serial killer, αλλά ίσως και να ήρθε η ώρα να δώσει συνέντευξη και μια γυναίκα δολοφόνος στο Mindhunter. Η Velma Barfield έχει σκοτώσει ανθρώπους περισσότερο για εκδίκηση και κατάφερε να δολοφονήσει με τεράστια ευκολία τον σύζυγό της, τη μητέρα της και μια σειρά από γνωστούς πριν τελικά συλληφθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr