Η «Νοικοκυρά σε απόγνωση» Φελίσιτι Χόφμαν στο σκάνδαλο με τα πανεπιστήμια

«Λάδωσε» με 15.000 δολάρια για να μπει η κόρη της στο πανεπιστήμιο - 500.000 δολάρια έδωσε συνολικά η Λόρι Λάφλιν του «Full House» για τις δύο της κόρες - Και οι δύο συνελήφθησαν από την αστυνομία

Διάσημες ηθοποιοί του Χόλιγουντ εμπλέκονται στο σκάνδαλο μεγατόνων με Αμερικανούς VIP που αγόραζαν θέσεις σε μεγάλα πανεπιστήμια.

Μεταξύ αυτών η πασίγνωστη από τον ρόλο της στο σίριαλ «Νοικοκυρές σε απόγνωση» Φελίσιτι Χόφμαν αλλά και η επίσης γνωστή από τον ρόλο της στο «Full House» Λόρι Λάφλιν, που κατηγορούνται πως έδωσαν 15.000 δολάρια και 500.000 δολάρια αντίστοιχα για να εξασφαλίσουν πως τα παιδιά τους θα πήγαιναν στα πανεπιστήμια που είχαν επιλέξει, ανεξαρτήτως διαδικασιών. Και οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν από την αστυνομία και αφέθηκαν ελεύθερες έως την δίκη με την καταβολή εγγύησης.

Η τηλεοπτική «Λινέτ Σκάβο» Φελίσιτι Χόφμαν είναι αντιμέτωπη με απάτη, καθώς κατηγορείται πως έδωσε 15.000 δολάρια σε φιλάνθρωπική οργάνωση - «φάντασμα», ώστε να πλαστογραφηθούν τα αποτελέσματα στο SAT τεστ της κόρης της. Μάλιστα, σύμφωνα με την δικογραφία, υπάρχει ηχογραφημένη συνομιλία της όπου συζητά το θέμα με έναν συνεργάτη της.

Στην δικογραφία αναφέρεται και ο σύζυγός της, επίσης ηθοποιός Γουίλιαμ Μέισι, χωρίς να έχουν απαγγελθεί πάντως κατηγορίες εις βάρος του.



Αντίστοιχα η Λόρι Λάφλιν, επίσης κατηγορούμενη για εξαπάτηση, καθώς η ίδια και ο άντρας της, σχεδιαστής μόδας Μόσιμο Τζιανούλι, έδωσαν συνολικά 500.000 δολάρια ώστε να μπουν οι δύο κόρες τους στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια μέσω αθλημάτων, αν και καμία από τις δύο δεν ασχολήθηκε ποτέ με κάποιο σπορ.



Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, 58 ετών, που θεωρείται ο επικεφαλής της κομπίνας. Μέσω του δικτύου του, του Edge College & Career Network, το οποίο εξυπηρετεί από διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών μέχρι διάσημους ηθοποιούς, κανόνιζε ώστε τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια να τις δίνουν άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών του και σε μερικές περιπτώσεις φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική ικανότητα.

Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τουλάχιστον 33 γονέων, καθώς και σε 12 προπονητές και συνεργάτες της επιχείρησης του Σίνγκερ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του μ' έναν εύπορο γονιό, λένε οι εισαγγελείς, ο Σίνγκερ συνόψισε την επιχείρησή του ως εξής: «Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθούμε τις πιο εύπορες οικογένειες στις ΗΠΑ να βάλουν τα παιδιά τους στη σχολή ... οι οικογένειές μου θέλουν μια εγγύηση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr