Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο καπετάνιος του Θιοντόρ Ρούζβελτ

Η ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας επικαλέστηκε ως αιτία για την «απόλυση» του Brett Grozier το ότι μοιράστηκε «με πάρα πολλούς» ανθρώπους το μήνυμά του για τη μόλυνση των ναυτών από κορωνοϊό στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Το Πεντάγωνο απάλλαξε, με απόφασή του, από τα καθήκοντά του τον καπετάνιο του αεροπλανοφόρου Θιοντόρ Ρούζβελτ, ο οποίος κοινοποίησε τη μόλυνση δεκάδων ναυτών του πληρώματος από τον νέο κορωνοϊό.

Η απόφαση της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας για την απομάκρυνση του Brett Grozier, αιτιολογήθηκε ως παραβίαση των κανόνων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς, όπως ελέχθη χαρακτηριστικά: «κοινοποήσε σε πάρα πολλούς ανθρώπους» τη μόλυνση των Αμερικανών ναυτών στο αεροπλανοφόρο. Επίσης, ο καπετάνιος κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε «αναίτιο συναγερμό και αναστάτωση» σε εκατοντάδες οικογένειες ναυτών.

Σε τεστ που υποβλήθηκε το πλήρωμα το Θιοντόρ Ρούζβελτ, βρέθηκαν 114 ναύτες και αξιωματικοί θετικοί στην ασθένεια covid-19, σε σύνολο περισσοτέρων από 4.000 ναυτών.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Οι ναύτες δεν χρειάζεται να πεθάνουν. Αν δεν δράσουμε αμέσως θέτουμε σε κίνδυνο τα μεγαλύτερα κεφάλαιά μας, τους ναύτες μας», ανέφερε ο -πρώην πλέον- καπετάνιος του Θιοντόρ Ρούζβελτ στην αναφορά του, στις 30 Μαρτίου.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι ο Μπρετ Γκρόζιερ όφειλε να είναι πιο προσεκτικός στους χειρισμούς του και δικαιολόγησε απόλυτα την απόφαση της απαλλαγής των καθηκόντων του.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στα Δωδεκάνησα: Δύο δονήσεις 3,5 και 3,4 Ρίχτερ «κούνησαν» Ρόδο και Κάρπαθο

Κορωνοϊός - Φλόριντα: Κρούσματα και σε δεύτερο κρουαζιερόπλοιο με 1.898 ανθρώπους

Κορωνοϊός - Premier League: Οι παίκτες λένε «όχι» στις περικοπές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr