Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η διανομή του εμβολίου της AstraZeneca σε νοσοκομεία της Βρετανίας

Τη Δευτέρα ξεκινά επίσημα η διανομή του εμβολίου με τις πρώτες 530.000 δόσεις να διανέμονται προς χρήση σε όλη τη χώρα

Στα βρετανικά νοσοκομεία άρχισαν να φτάνουν προς αποθήκευση από το πρωί τρου Σαββάτου οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου των AstraZeneca / Πανεπιστημίου Οξφόρδης, πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, την επόμενη εβδομάδα.

Περίπου 530.000 δόσεις του φαρμάκου, που έλαβε έγκριση προς επείγουσα χρήση, θα είναι διαθέσιμες για διάθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δευτέρα, με τις ευάλωτες ομάδες να έχουν ήδη αναγνωριστεί ως προτεραιότητα για τον εμβολιασμό.



Η έναρξη εμβολιασμών με το συγκεκριμένο σκεύασμα θα γίνει, αφού ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας Κρις Ουίτι, προειδοποίησε ότι οι ελλείψεις εμβολίων είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα για «αρκετούς μήνες».



Πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επειγόντως να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των ατόμων που εμβολιαζόνται, αλλά πρόσθεσε ότι η έλλειψη επαρκών ποσοστήτων σε παγκόσμια κλίμακα, πιθανότατα θα παρεμποδίσει τις προσπάθειες προστασίας της χώρας στις αρχές του 2021.

Το Princess Royal Hospital στο Μπράιτον και το Sussex University Hospital, ήταν από τα πρώτα νοσοκομεία που έλαβαν μια παρτίδα του εμβολίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζάστιν Μπίμπερ: Χαμός με το βίντεο όπου καλύπτει τα τατουάζ του και... αποκαλύπτει άλλα!

Η πανδημία και ο «εγκλεισμός» ξαναέφεραν στην μόδα... το πλέξιμο

Γιατί το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό έστειλε 4 πολεμικά πλοία στη Μάγχη την 1η μέρα του Brexit;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr