Ηράκλειο Κρήτης: Πλοίο με 270 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι - Ρήγμα 20 εκατοστών

Χρειάστηκαν τρία ρυμουλκά για να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι - Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ρύπανση

Τον τρόμο μέσα στη νύχτα έζησαν οι 270 επιβάτες του πλοίου Φαιστός-Παλλάς, το οποίο, λόγω της κακοκαιρίας, προσέκρουσε στην προκυμαία του λιμανιού στο Ηράκλειο της Κρήτης, με συνέπεια να υποστεί ζημιές και να προκληθεί ένα ρήγμα 20 εκατοστών, ένα μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Το Φαιστός εκτελούσε δρομολόγιο από τη Σούδα για Ηράκλειο και μετά Πειραιά και ήταν φορτωμένο με 270 άτομα, 31 αυτοκίνητα, 10 φορτηγά και πέντε μηχανές.

Τελικά, με τη βοήθεια τριών ρυμουλκών, το Φαιστός κατάφερε να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι. Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ούτε ρύπανση.

Πιο αναλυτικά η ενημέρωση από το Λιμενικό:

«Προσέκρουσε βραδινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν.Η. 33 κατά τη διαδικασία κατάπλου και ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς πρόσδεσης με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» Ν.Η. 155, στο βόρειο λιμενοβραχίονα λιμένα Ηρακλείου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σούδα για Ηράκλειο - Πειραιά με 270 επιβάτες, 31 Ι/Χ, 10 Φ/Γ και 5 Δ/Κ οχήματα.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση στη δεξιά μάσκα του πλοίου με μικρό ρήγμα μήκους περίπου είκοσι (20) εκατοστών και ύψους πέντε (5) εκατοστών και απόσταση πλέον του ενός (01) μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.
Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια δυτικά του προβλήτα 2 με την συνδρομή τριών (03) Ρ/Κ πλοίων.
Άμεσα στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διενήργησαν επιθεώρηση ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr