Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Κανείς δικηγόρος δεν θέλει να αναλάβει τον 27χρονο

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί  για τον βιασμό και τη δολοφονία της 60χρονης Σούζαν Ίτον

Την Παρασκευή θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 27χρονος βιαστης-δολοφόνος της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη, μετά τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που του άσκησε ο εισαγγελέας για το φρικτό έγκλημά του.

Ο 27χρονος άντρας που ήδη έχει ομολογήσει την πράξη του, προσπαθει να βρει συνήγορο να τον εκπροσωπήσει αλλά κανείς από τους δικηγόρους της Κρήτης δεν θέλει να αναλάβει την υπεράσπιση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος όταν έβλεπε τα δελτία ειδήσεων για την εξαφάνιση της επιστήμονα εκνευριζόταν με τη στάση του να προκαλεί υποψίες στη σύζυγό του και τον αγρότη να της αποκαλύπτει την αλήθεια όταν άρχισε να νοιώθει ότι ο κλοιός στενεύει για τον ίδιο.

Τώρα, ο ίδιος είναι ολομόναχος απέναντι στις τυψεις του και περιμένει να απολογηθεί για τις πράξεις του και τον ανυπολόγιστο πόνο που προκάλεσε στους συγγενείς της Σούζαν Ίτον αλλά και στην οικογένειά του.



Στην συνέντευξη τύπου, την Τρίτη, των επικεφαλής των ερευνών υπογραμμίστηκε πως στην εξιχνίαση του εγκλήματος οδήγησε η μεθοδικότητα στις έρευνες σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των στοιχείων και τα δύο λάθη του 27χρονου. 

Ο δράστης χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη και στη συνέχεια μετέφερε μ' αυτό το άψυχο σώμα της χωρίς, όμως, να γνωρίζει ότι κάμερες είχαν καταγράψει το όχημά του. Παράλληλά όταν πήγε στην περιοχή στην οποία πέταξε τη σορό, είχε ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο, αφήνοντας "ίχνη" από την παρουσία του στην περιοχή. 

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ πάντως, θα δώσουν και την οριστική απάντηση στο ερώτημα αν είχε κάνει ένα ακόμη λάθος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος.

Στα Εργαστήρια έχει μεταφερθεί ένα αντικείμενο που έχουν άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει στην Αεροπορία και βρέθηκε στο σημείο που είχε βρεθεί η σορός. Μένει να αποδειχθεί αν ήταν τυχαίο εύρημα ή αν ανήκει στον 27χρονο και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού.



Όταν πλέον βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών ο νεαρός Χανιώτης, γιος ιερέα και πατέρας δύο μικρών παιδιών, φέρεται να έπεσε στην πρώτη μεγάλη αντίφαση. Ενώ το αυτοκίνητο του είχε καταγραφεί να κινείται στην περιοχή την ημέρα της εξαφάνισης (και δολοφονίας της Suzanne), εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε να επισκεφθεί την περιοχή περίπου ένα μήνα.

Η απάντηση αυτή χτύπησε «καμπανάκι» στους αστυνομικούς που κατάλαβαν ότι κάτι έκρυβε.

Ο 27χρονος πάντως εξεταζόμενος νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας φέρεται να είπε: «Κάποιες φορές με πιάνει κάτι και θέλω να κάνω κακό».

Η Σούζαν Ίτον είχε την τρομακτική ατυχία να βρεθεί στο διάβα του 27χρονου, ενός φαινομενικά «κανονικού» νέου της εποχής με «σκοτεινά» ένστικτα. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο στοιχείο που να συνδέει θύμα και δράστη.



Στη θέση της θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.

Η Ίτον είχε επισκεφθεί την Κρήτη και το Κολυμπάρι και άλλες φορές στο παρελθόν, πάντα για επιστημονικούς λόγους. Οι πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία, όσο ερευνούσε, ανέφεραν ότι η 60χρονη ήταν πραγματικά αφοσιωμένη στην επιστήμη της.  Δεν έχανε συνεδρίαση, παρακολουθούσε όλες τις ομιλίες με ενδιαφέρον και έκανε αμέτρητες ερωτήσεις.  Το πάθος της για την επιστήμη ήταν κάτι που αναγνώριζαν όλοι οι συνάδελφοι της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr