Σε έξαρση η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια - Μια κλοπή και μια ληστεία το σαββατοκύριακο

Δυο περιστατικά με θύματα ηλικωμένους σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων το σαββατοκύριακο - Κοσμήματα αξίας 700.000 ευρώ εκλάπησαν στη μια από τις δυο περιπτώσεις

Κλοπή κοσμημάτων αξίας 700.000 ευρώ, από διαμέρισμα 79χρονης σημειώθηκε στα Εξάρχεια το πρωί του Σαββάτου.

Συγκεριμενα, ντουέτο "ελαφροχέρηδων" μπήκε στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου της οδού Αυτοκρατόρων Αγγέλων, άρπαξαν το θησαυρό και έφυγαν σαν κύριοι. Το περιστατικό που δείχνει ότι η κατάσταση στην “κόκκινη” ζώνη των Εξαρχείων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, δεν σημειώθηκε άγρια μεσάνυχτα, αλλά στις 11 το πρωί του Σαββάτου και ενώ στην περιοχή υπήρχε κίνηση.

Οι δράστες, χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος της ηλικιωμένης και, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, της ζήτησαν να τους ανοίξει. Η γυναίκα έκανε το λάθος και τους έβαλε μέσα και όταν ο ένας από αυτούς την απασχολούσε, ο συνεργός του έκανε φύλλο και φτερό το διαμέρισμα. Λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησαν, έχοντας αρπάξει κοσμήματα αξίας 700.000 ευρώ, χωρίς ευτυχώς να πειράξουν την ηλικιωμένη.

Χτύπησαν 79χρονο για να του αρπάξουν χρυσές λίρες

Στη μια το μεσημέρι, της Κυριακής σημειώθηκε άλλο ένα άγριο συμβάν με θύμα έναν ηλικιωμένο στα Εξάρχεια. Ομάδα πέντε ατόμων – πιθανότατα Ρομά – με το πρόσχημα της πώλησης καρπουζιών “μπούκαραν” στο ισόγειο διαμέρισμα του 79χρονου στην οδό Ζαΐμη και, αφού τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χτυπήσει στα χέρια, του πήραν 400 ευρώ σε μετρητά, ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Samsung και 24 χρυσές λίρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr