Προχωρά η δημοπράτηση για τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας

Στα 220 διαμερίσματα θα στεγαστούν ξενώνες για τους συνοδούς ασθενών του «Άγιος Σάββας», κοινωνικές κατοικίες, οι 53 ιδιοκτήτες και η μουσειακή έκθεση Μικρασιατικής μνήμης

Στην Περιφέρεια Αττικής προώθησε η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» το σύνολο των εγγράφων που αφορά στις οκτώ προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γεγονός που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά προς τη δημοπράτησή τους.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, έχουν εξασφαλιστεί οι μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης και οι εγκρίσεις που χρειάζονται για την αποκατάστασή τους.

Η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» εξασφάλισε μέσω του ΠΔΕ και με πρωτοβουλία των εποπτευόντων υπουργών Αλ. Φλαμπουράρη και Χρ. Σπίρτζη, τον αρχικό προϋπολογισμό των 10.000.000 ευρώ τα οποία έχουν ήδη διατεθεί για αυτό τον σκοπό.

Ο φάκελος περιλαμβάνει τις οριστικές μελέτες και τις μελέτες εφαρμογής (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές), τα τεύχη δημοπράτησης, όπως και τις εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και την υπηρεσία Δόμησης του δήμου Αθηναίων. Σημειώνεται ότι οι οκτώ πολυκατοικίες διασώθηκαν από την κατεδάφιση και την πώληση και αποδόθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση στην Περιφέρεια Αττικής για να αποκατασταθούν.

Στο διατηρητέο ιστορικό συγκρότημα, που βρίσκονται 220 διαμερίσματα αναμένεται ότι θα στεγαστούν οι 53 ιδιοκτήτες, συνοδοί ασθενών του «Άγιος Σάββας», κοινωνικές κατοικίες, όπως επίσης και Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr