Μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Στροφυλιάς - Στάχτη περισσότερα από 2.000 στρέμματα

Ολονύχτια μάχη με συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυνατούς ανέμους - Επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 35 οχήματα – Στάχτη περισσότερα από 2.000 στρέμματα παρθένο δάσος

Συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο δάσος Στροφυλιάς, μετατρέποντας σε στάχτη ένα σπάνιο οικοσύστημα.

Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς τη θάλασσα και παρουσιάζει σύμφωνα με την πυροσβεστική, «καλύτερη εικόνα». Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη ολόκληρη τη νύχτα προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.


Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Νωρίτερα, μέχρι την ώρα που έδυσε ο ήλιος, στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέδραμαν και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική με το πρώτο φως της ημέρας θα σηκωθούν δυο καναντέρ προκειμένου να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης.

Περισσότερα από 2.000 στρέμματα παρθένο δάσος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν γίνει στάχτη και η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική της πορεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr