Βίντεο - Φωτογραφίες: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τους πυρόπληκτους

Από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις - «Έπαιρνα τηλέφωνο τα παιδιά μου και τους φώναζα, καίγομαι, καίγομαι», περιγράφει στο protothema ένας πολίτης που έζησε την πύρινη κόλαση στην Ανατολική Αττική

Από σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των πληγέντων της Ανατολικής Αττικής για το επίδομα των 5.000 ευρώ και το έκτακτο βοήθημα των 600 ευρώ από τους δήμους.

Το έκτακτο επίδομα είναι 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Το protothema καταγράφει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν εκεί. Από νωρίς το πρωί έχουν σπεύσει στο Δημαρχείο Ραφήνας  - Πικερμίου δεκάδες άτομα για να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους και να εξυπηρετηθούν. Ο χρήστης του σπιτιού.




Αίτηση για το έκτακτο βοήθημα που παρέχει ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου στους πληγέντες το οποίο ανέρχεται στα 586,94 ευρώ

Φυλλάδιο με γενικές συμβουλές για την επόμενη ημέρα της καταστροφής
Αίτηση για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, στους πληγέντες

«Έπαιρνα τηλέφωνο τα παιδιά μου και τους φώναζα, καίγομαι, καίγομαι. Δεν έβλεπες από τα δύο μέτρα. Ανοίγω την πόρτα μου και έρχεται μέσα ένα ''κύμα'' καπνού. Κάηκε το σπίτι και το αυτοκίνητό μου. Έπαθα αφυδάτωση και ήμουν πέντε ημέρες στο νοσοκομείο», λέει ένας άντρας που έζησε τον πύρινο εφιάλτη στην Ανατολική Αττική.



Σε μια άλλη μαρτυρία αναφέρεται: «Δοξάζουμε το Θεό που ζούμε. Από θαύμα σωθήκαμε. Το σπίτι μας είναι στη ''φωλιά του κακού''. Εχουμε δοκιμαστεί και το 2005 με τη φωτιά στη Μάνδρα Αττικής.  Είμαστε ολόκληρη οικογένεια και δεν έχουμε ρεύμα. Δεν λειτουργεί η ΔΕΔΗΕ, όπως πρέπει. Είμαι άτομο με υψηλό ποσοστό αναπηρίας, είμαι στο 80%, αλλά είμαι δοκιμασμένη και κατάφερα να επιβιώσω. Κλείσαμε τα πάντα και τα αφήσαμε όλα στο έλεος του Θεού».





Με σειρά προτεραιότητας

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις ανάλογα με το επίθετο τους και συγκεκριμένα:

Από 31 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου οι αιτούντες τα επίθετα των οποίων αρχίζουν από Α έως Ι
Από 2 Αυγούστου έως 3 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Κ έως Μ
Από 4 Αυγούστου έως 5 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Ν έως Π
Από 6 Αυγούστου έως 7 Αυγούστου τα επίθετα που αρχίζουν από Ρ έως Ω.
Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης των πληγέντων.



Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, θα υποβάλλονται σε τέσσερα γραφεία του υπουργείου που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος:

Τα γραφεία βρίσκονται

Στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας
Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα
Στο ΚΑΠΗ Κινέτας
Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr