Ένταση ξανά στη δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Προσπάθησαν να λιντσάρουν τον κατηγορούμενο

Εν μέσω έντασης και οργής, για ακόμη μια φορά, συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της άτυχης γυναίκας, Μανώλης Σοροπίδης, μεταφέρθηκε σήμερα, εκ νέου στα δικαστήρια όπου δέχτηκε την οργή των συγγενών της άτυχης εφοριακού.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη, φώναξε προς τον κατηγορούμενο: «Σκοτώστε τον, σκοτώστε τον αλήτη, θάνατος, θάνατος».

Δείτε τα βίντεο από τη στιγμή όπου ο κατηγορούμενος εισέρχεται στο δικαστήριο  



Συνεχίζεται η δίκη με καταθέσεις συναδέλφων

Με καταθέσεις συναδέλφων της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη από την Ά ΔΟΥ Πειραιά συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
«Από το 2013 που ανέβηκε στον έλεγχο συνεργαζόμασταν. Είχε υποθέσεις σημαντικές από την άποψη των ποσών βεβαίως. Για απειλές και τέτοια δεν ξέρω τίποτα. Τις εκθέσεις μαζί τις υπογράφαμε. Είχε και σημαντικές υποθέσεις στις οποίες έπρεπε να κάνει και τον καταλογισμό. Δεν γνωρίζω αν είχε χάσει κάποιο αρχείο. Από το στικάκι λογικά θα είχε χάσει εκθέσεις που συνέταξε η Δώρα» ανέφερε συνάδελφος της στην κατάθεση του.

Ο εν λόγο μάρτυρας είναι ο άνθρωπος που είδε για τελευταία φορε την άτυχη εφοριακό αφού οι δυο τος συνήθιζαν να παίρνουν μαζί τον ηλεκτρικό κάθε φορά που σχολούσαν από τη δουλειά τους.

Την ημέρα της δολοφονίας της η Δώρα Ζέμπερη «κατέβηκε στα Άνω Πατήσια. Γενικότερα σχολιάζαμε τον όγκο των υποθέσεων. Η Δώρα είχε και υποθεσεις άνω των 50.000 ευρώ».
Ο ίδιος μάρτυρας είναι σε θέση να γνωρίζει πως «έχουν απειλήσει τον προϊστάμενο μας».

Ακόμη αναφέρθηκε σε έναν έλεγχο που είχαν κάνει στο νησί της Μήλου στις 26 του περασμένου Αυγούστου όπου φωτογράφισαν τον ίδιο και την άτυχη εφοριακό.

Για το γεγονός αυτό ο μάρτυρας κατέθεσε: «Δεν της άρεσε καθόλου» και συμπλήρωσε: «Γύρισα μόνος μου στην Αθήνα. Έμεινε ακόμη μια ημερα. Είχε αεράκι και φοβόταν να ταξιδέψει».
Την κακή ψυχολογική της κατάσταση επιβεβαίωσε άλλη συνάδελφος της 32χρονης αναφορικά με τον θάνατο του φίλου της. Για το γεγονός αυτό είπε: «όταν συζητούσα μαζί της προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει και να το ξεπεράσει. Μου έλεγε πως «έχασα το στήριγμα μου, αυτός ο άνθρωπος με καταλάβαινε, θέλω να πεθάνω».

Ερωτηθείσα αν δεχόταν απειλές για τη ζωή της η 32χρονη εφοριακός, η μάρτυρας κατέθεσε πως δεν το γνωρίζει και πως θεωρεί ότι θα το είχε πει στους προϊσταμένους τους.
Τέλος να σημειωθεί πως ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της δίκης: «Θέλω να παρακαλέσω τους δικαστές τους ανακριτές, τους κυρίους εισαγγελείς να ξεπεράσουν τον Σοροπιδη και να ψάξουν πίσω από αυτόν για το ποιοι πλήρωσαν και σκότωσαν το κορίτσι. Υπάρχει πολύ βρομιά. Μήπως να μπορέσουν να ξεπλύνουν αυτή τη βρομιά μαζί και το αίμα του παιδιού μου μήπως ξεπλύνει αυτή τη βρομιά και μπορέσει η κοινωνία να ανασάνει. Επίσης, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την ελληνική αστυνομία για τη συμπεριφορά της πρώην γυναίκας μου, για τον τρόπο που φέρθηκε στους πρώην αστυνομικούς. Αυτοί οι αστυνομικοί, έπιασαν το δολοφόνο που θέλουμε εμείς να λιντσάρουμε σήμερα και από αυτούς θέλουμε να πιάσουν και τους υπόλοιπους που είναι μπλεγμένοι με την υπόθεση του παιδιού. Επίσης θέλω να πω και κάτι άλλο γιατί έχω φάει πολύ λάσπη. Για αυτά που λέει η πρώην γυναίκα μου, ποτέ δεν έχω μπει σε καζίνο, όχι να παίξω, δεν έχω μπει μέσα και ποτέ δεν έχω παίξει χρηματιστήριο να χάσω μια μετοχή. Όλα τα λεφτά τα έβαζα πάνω στα παιδιά και την οικογένεια».






Δείτε βίντεο: Δίκη Δώρας Ζέμπερη: Προσπάθησαν να λιντσάρουν ξανά τον Σοροπίδη - "Θάνατος" φώναζε o πατέρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr