Κοντονής: Στο πλαίσιο «μετατροπής του Κορυδαλλού» σε φυλακή υποδίκων η μεταγωγή Γιαγτζόγλου

«Προς υλοποίηση αυτού του σχεδίου τον επόμενο μήνα θα φύγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού γύρω στους  57 καταδικασθέντες και θα έρθουν περίπου 27 υπόδικοι», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Εξηγήσεις για απόφαση μεταγωγής του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από την Λάρισα στις φυλακές Κορυδαλλού έδωσε ο κ. Σταύρος Κοντονής υποστηρίζοντας ότι η απόφαση δεν στηρίχθηκε στο «παράλογο και παράνομο αίτημα  του κρατούμενου», αλλά έγινε στο πλαίσιο συνολικού σχεδίου «μετατροπής του  Κορυδαλλού από  μεικτή φυλακή υπόδικων  και καταδικασθέντων σε φυλακή υπόδικων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε άστοχη τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και υποστήριξε: «Ο κρατούμενος Γιαγτζόγλου κρατείται στις δικαστικές φυλακές Λάρισας με απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του κ. Παπαδήμου. Είχε δικαστήριο στην Αθήνα και έγινε μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού  όπου παρέμεινε 4 μέρες και αμέσως μετά επανήλθε στις φυλακές της Λάρισας» για να προσθέσει: «Εκεί ακριβώς υπήρχε παράλογο και παράνομο αίτημα  να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού. Παράνομο γιατί δεν είχε τηρηθεί καμιά διαδικασία και παράλογο διότι οι κρατούμενοι δεν επιλέγουν τα σωφρονιστικά ιδρύματα όπου θα παραμείνουν. Υπάρχουν κανονισμοί και αποφάσεις».

Στη συνέχεια, ωστόσο και προκειμένου να εξηγήσει ότι τελικά η επιθυμία του κρατουμένου ικανοποιήθηκε, είπε: «Η  κεντρική  επιτροπή μεταγωγών - κατά τη γνώμη μου σωστά - αποφάσισε την μεταγωγή του στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού μηνών που έχει καταστρώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την μετατροπή της φυλακής του Κορυδαλλού από μία μεικτή φυλακή υπόδικων  και καταδικασθέντων σε φυλακή υπόδικων» και συμπλήρωσε «μάλιστα προς υλοποίηση αυτού του σχεδίου τον επόμενο μήνα θα φύγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού γύρω στους  57 καταδικασθέντες και θα έρθουν περίπου 27 υπόδικοι. Στους πρώτους κρατούμενος που θα έρθουν στη φυλακή Κορυδαλλού αποφάσισε η κεντρική επιτροπή μεταγωγών ότι θα είναι και ο συγκεκριμένος κρατούμενος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr