Dow: Περιόρισε τις απώλειες στο κλείσιμο

Η σημερινή υποχώρηση που σημείωσαν οι μετοχές συμπίπτει με τη χειρότερη μέρα της ιστορίας του αμερικανικού χρηματιστήριου, 30 χρόνια πριν, η οποία έμεινε γνωστή ως Black Monday

O Dow Jones περιόρισε τις απώλειες που σημείωσε την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,02% στις 23.163 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,03% στις 2.562 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησς κατά 0, 29% στις 6.605 μονάδες.

Η μετοχή της Travellers σημείωσε άνοδο άνω του 2% και προσέφερε τα περισσότερα στα κέρδη του Dow.

Η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση 2,4% εν μέσω φημολογίας για χαμηλή ζήτηση και περικοπές στην παραγωγή του iPhone 8.

Πτώση και για τη μετοχή της United Continental κατά 11,8%.

Η σημερινή υποχώρηση που σημείωσαν οι μετοχές συμπίπτει με τη χειρότερη μέρα της ιστορίας του αμερικανικού χρηματιστήριου, 30 χρόνια πριν, η οποία έμεινε γνωστή ως Black Monday καθώς S&P 500 και Dow υποχώρησαν κατά 20,5% και 22,6% αντίστοιχα.

Ο στρατηγικός αναλυτής του CFRA, Sam Stovall, δήλωσε ότι "το ημερήσιο διάγραμμα των τιμών του S & P φέτος μοιάζει «αμήχανα» όπως αυτός του 1987, αλλά πρόκειται για τη μόνη ομοιότητα μεταξύ του τότε και του τώρα».

Στο μεταξύ, η Wall Street συνεχίζει να «υποδέχεται» εταιρικά αποτελέσματα.

Το EBay παρουσίασε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνουμ καθώς και κέρδη ανά μετοχή που ικανοποίησαν τις προσδοκίες. Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί τις αμφιβολίες της για το τέταρτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει πτώση 3,2%.

«Είδαμε ράλι ανόδου στις αγορές το τελευταίο διάστημα εν μέρει εξαιτίας των μακροοικονομικών στοιχείων και εν μέρει λόγω των προσδοκιών για τη δημοσιονομική πολιτική, ανέφερε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial. «Είδαμε την αγορά να κάνει νέα ρεκόρ και τώρα οι επενδυτές λένε ότι ήρθε η ώρα για ρευστοποίηση κερδών» πρόσθεσε.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr