Πετρούπολη: Η 17χρονη χαροπαλεύει γιατί ο πατέρας της ήθελε να τη στραγγαλίσει

«Η κοπέλα δεν έχει σημάδια από τη φωτιά, η βλάβη είναι από την απόφραξη του στόματος και της μύτης που έκανε ο πατέρας» δηλώνει στο protothema.gr ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο ο 55χρονος πατέρας επιχείρησε να δολοφονήσει την 17χρονη κόρη του Ειρήνη καθώς όλοι πλέον περιμένουν την κατάθεση του πατέρα.

Την στιγμή που η  Ειρήνη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ο 55χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ΚΑΤ μέχρι να αναρρώσει και να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Η έκθεση του ιατροδικαστή είναι αρκετά επιβαρυντική για τον 55χρονο ο οποίος θα πρέπει να εξηγήσει στην αστυνομία τους λόγους που τον οδήγησαν να προσπαθήσει να σκοτώσει το παιδί του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά, η ζωή της 17χρονης δεν κινδυνεύει από τη φωτιά αλλά από τα δολοφονικά χτυπήματα του πατέρα της με μαχαίρι. Ο κ. Καλογριάς επισήμανε στο protothema.gr ότι τα τραύματα της Ειρήνης είναι αμυντικά που σημαίνει ότι το 17χρονο κορίτσι  πάλεψε με τον πατέρα του προσπαθώντας να αποφύγει το θάνατο.

«Η κοπέλα δεν έχει σημάδια από τη φωτιά. Ό,τι έχει συμβεί είναι από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα. Φαίνεται  ότι ο άνθρωπος αυτός προσπάθησε να την στραγγαλίσει   και την ώρα που το έκανε αυτό της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, πράγμα που της δημιούργησε σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο. Επίσης έχει τραύματα από μαχαίρι στο πρόσωπο , στο στήθος, στο χέρι, όχι θανατηφόρα αλλά  κυρίως η βλάβη είναι από την απόφραξη του στόματος και της μύτης. Δυστυχώς η κοπέλα αυτή τη στιγμή πραγματικά χαροπαλεύει» λέει στο protothema.gr  ο ιατροδικαστής  που την εξέτασε.

Την  ίδια στιγμή συγγενείς της οικογένειας σπάνε τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν ότι ο 55χρονος είχε σχεδιάσει την εγκληματική του ενέργεια και μάλιστα προσπάθησε να φτιάξει και άλλοθι για να μην κατηγορηθεί. Είχε κλειδώσει τις πόρτες  και κρύψει τα τηλεκοντρόλ που ανοίγουν τα ρολά ασφαλείας στα παράθυρα προκειμένου να πνίξουν το κορίτσι οι καπνοί από τη φωτιά.  

Η μητέρα της 17χρονης προσεύχεται για ένα θαύμα

Στο πλευρό της Ειρήνης , στο Θριάσιο νοσοκομείο, βρίσκεται η μητέρα της και ο μικρότερος αδερφός της οι οποίοι ελπίζουν σε ένα θαύμα. Εδώ και ένα χρόνο ζούσαν μόνιμα στην Κέρκυρα. Το μήνυμα που έστειλε η Ειρήνη στη μητέρα της, να μην επιστρέψει προκάλεσε σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές την οργή του πατέρα της.

Η μητέρα της Ειρήνης αγωνιά για τη ζωή του παιδιού της ενώ δεν μπορεί να πιστέψει πως ο άντρας που απέκτησε μαζί του οικογένεια θα έφτανε στο σημείο να τραυματίσει τόσο σοβαρά την κόρη του.

Ο βίαιος χαρακτήρας του αλλά και οι κατά καιρούς απειλές του 55χρονου πως θα κάψει την οικογένειά του ήταν ο λόγος που η μητέρα αναγκάστηκε να πάρει το μικρότερο παιδί και να φύγει. Κανείς όμως δεν πίστευε πως οι απειλές του 55χρονου θα γίνονταν πράξη με θύμα την 17χρονη κόρη του.

Η κατάθεση της μητέρας

«Χωρίσαμε πριν από πέντε χρόνια. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. και προβλήματα με τη συμπεριφορά του», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ήταν βίαιος. Πριν από λίγους μήνες έφυγα με το γιο μου για την Κέρκυρα. Η κόρη μου έμεινε πίσω γιατί σπούδαζε σε ιδιωτική σχολή», πρόσθεσε η μητέρα της 17χρονης. 

«Τον τελευταίο καιρό μου ζητούσε να επιστρέψω πίσω. Μου έλεγε ότι θα φύγει αυτός από το σπίτι για να μείνω εγώ με τα παιδιά. Πολλές φορές είχε απειλήσει ότι θα μας σκοτώσει και θα  μας κάψει»

Το χρονικό του δράματος

Όλα ξεκίνησαν λίγο  μετά τις 10.30 το πρωί της Τετάρτης, όταν η πυροσβεστική ενημερώθηκε ότι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου επί της οδού Κύπρου, 52 στην Πετρούπολη. 

Στο χώρο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα απεγκλωβίζοντας χωρίς τις αισθήσεις τους έναν 55χρονο και τη 17χρονη κόρη του. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. 

Αυτό που προβλημάτισε τις Αρχές και άρχισε να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο του εγκλήματος ήταν το γεγονός ότι η ανήλικη κοπέλα εντοπίστηκε με αίματα στο πρόσωπο και πληροφορίες ήθελαν τον πατέρα να την έχει τραυματίσει και στη συνέχεια να βάζει φωτιά στο διαμέρισμα που διέμεναν. 

Οι μαρτυρίες των γειτόνων
Οι γείτονες που τούς ζούσαν καθημερινά ανέφεραν ότι από το διαμέρισμα άκουγαν καθημερινά φωνές και τσακωμούς, κάνοντας λόγο για ενδοοικογενειακά προβλήματα. 

Χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία έμενε κοντά στο σπίτι. Όπως ανέφερε οι καβγάδες ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα κάποιος -χωρίς να μπορεί να πει με βεβαιότητα αν πρόκειται για τον 50χρονο- απειλούσε να βάλει φωτιά στο διαμέρισμα.  Η ίδια τόνισε πως οι ίδιοι έλεγαν ότι έχουν ενημερώσει την αστυνομία πως έχουν προβλήματα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr