Κύπρος: Δεσμοφύλακες έκαναν την γκάφα του... αιώνα και επέτρεψαν σε δύο βαρυποινίτες να αποδράσουν

Έβαλαν τον συναγερμό στο «αθόρυβο» επειδή τον θεωρούσαν... ενοχλητικό - Πριν αποδράσουν, οι κρατούμενοι έκαναν ακόμη και τσιγάρο, ενώ οι δεσμοφύλακες δεν έβλεπαν ούτε τις οθόνες παρακολούθησης που αναβόσβηναν και ζούμαραν στους φυλακισμένους

Τρεις δεσμοφύλακες που είχαν βάρδια στην αίθουσα ελέγχου των Κεντρικών Φυλακών στη Λευκωσία, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς δεν αντιλήφθηκαν την απόδραση δύο κρατουμένων προχθές.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια των φυλακών, οι τρεις δεσμοφύλακες θεωρούσαν ενοχλητικό τον ήχο του συναγερμού και έτσι έβαλαν το σύστημα στο «αθόρυβο».

Παράλληλα δεν έριξαν έστω μια ματιά στις οθόνες που κατέγραφαν την απόδραση και αναβόσβηναν με έντονο κόκκινο χρώμα ζουμάροντας αυτομάτως στους δύο δραπέτες.

Όπως κατέδειξε ο έλεγχος του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, οι δύο δραπέτες για μία ώρα προσπαθούσαν να περάσουν τον τοίχο των φυλακών και μάλιστα κάθισαν να κάνουν και τσιγάρο.

Για μία ολόκληρη ώρα οι κάμερες και το σύστημα ανίχνευσης κίνησης έδιναν ένδειξη αλλά οι τρεις δεσμοφύλακες δεν είδαν και δεν άκουσαν.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr