«Κόφτες», ελικόπτερα και 2.500 αστυνομικοί επί ποδός για τον Πούτιν

Το σχέδιο για την ασφάλεια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται ήδη σε πλήρη εφαρμογή - Κλειστή η Αττική Οδός σήμερα από τις 16:00 μέχρι και τις 18:00  

Υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα, κόφτες επικοινωνιών , αστυνομικούς ακροβολισμένους ακόμη και στις στέγες κτιρίων, συνεχή συντονισμό της επιχείρισης από αέρος με το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, αλλά και πάνω από 2.500 αστυνομικούς ολων των υπηρεσιών επί ποδός περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για την ασφάλεια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, που αρχικά αναμενόταν να φτάσει στις 15.30 το μεσημέρι στην Αθήνα, αλλά φθάνει τελικά με μία ώρα καθυστέρηση, στις 16.45.  Κατά το διάστημα από τις 4 το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα η Αττική Όδός θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα από το αεροδρόμιο έως την Κατεχάκη.

Το σχέδιο της Αστυνομίας βρίσκεται ήδη σε πλήρη εφαρμογή με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας να είναι ουσιαστικά φρούριο και το ίδιο ισχύει και για το Άγιο Όρος, όπου θα μεταβεί αύριο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια επίσκεψη καθαρά προσκηνυματικού χαρακτήρα.
Ηδη, αστυνομικοί έχουν ακροβολιστεί κατά μήκος της Αττικής Οδού, ενώ έχουν ελεγχθεί τα πάντα τόσο στη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Βλ.Πούτιν, όσο και στα μέρη που θα βρεθεί.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, οπότε ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για το Αγιο Ορος. Για την ασφάλεια του Βλ. Πούτιν, έχουν επιστρατευθεί τρεις  ίδιες λιμουζίνες- «παραλλαγής»: κανείς δεν θα ξέρει σε ποιό από τα ίδια αυτοκίνητα θα βρίσκεται ο Ρώσος Πρόεδρος.

Δρακόντεια όμως, είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιασθεί και για το διάστημα της ολιγόωρης παραμονής του Ρώσου Προέδρου στο Αγιο Όρος. Ηδη, εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα έχουν εγκατασταθεί στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα περίπου 70 άνδρες της προσωπικής φρουράς του, που ελέγχουν τα πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ρώσικο μοναστήρι που εορτάζει τα 1000 χρόνια από την ίδρυσή του, έχουν εγκατασταθεί «κόφτες» των επικοινωνιών, έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά όλοι οι χώροι, ενώ η μονή αυτό το διάστημα δεν δέχεται παρά μόνο επιλεγμένους επισκέπτες. Σ' αυτούς τους επισκέπτες, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να περιλαμβάνονται και ορισμένα μέλη των επονομαζόμενων «Λύκων της Νύχτας», που έχουν πάει στο Αγιο 'Ορος έχοντας πάρει διαμονητήρια, χωρίς όμως τις μηχανές τους.

Ο ρώσος πρόεδρος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον αρχηγό των μηχανόβιων «Λύκων», Αλεξάντερ Ζολντοστάνοφ, τον οποίο και έχει παρασημοφορήσει.

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας ο Βλάντιμιρ Πούτιν αναμένεται να κάνει τη διαδρομή προς το Αγιο 'Ορος με ταχύπλοο και όχι με ελικόπτερο. Από την Ουρανούπολη, τη ρωσική αποστολή θα παραλάβει το δεκάμετρο, υπερσύγχρονο ταχύπλοο της μονής και θα τους μεταφέρει στο λιμανάκι της Δάφνης, όπου θα απαγορευθεί η προσέγγιση άλλων σκαφών, ενώ τα πάντα θα ελέγχονται ακόμη και από βατραχανθρώπους. Από τη Δάφνη ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα του γίνει επίσημη υποδοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr