Μαθητές κάνουν κατάληψη επειδή θεωρούν τους καθηγητές αυστηρούς

Έβαλαν... λουκέτο στο σχολείο χωρίς μάλιστα να υπάρξει η σύμφωνη απόφαση του 15μελούς και των προεδρείων των τάξεων 

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι λόγοι που οι μαθητές ενός σχολείου προχωρούν σε κατάληψη αφορούν είτε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται τα μαθήματα, είτε επειδή δεν συμφωνούν με κάποια σημαντική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που ενδεχομένως πλήττει το δικαίωμα στη μόρφωση.

Ωστόσο κάποιοι μαθητές του 26ου Λυκείου Αθηνών (Μαράσλειο) προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και διαμαρτυρόμενοι για κάποιες αποβολές που δόθηκαν από την διεύθυνση «για ανάρμοστη συμπεριφορά» παρακίνησαν και τους υπόλοιπους να βάλουν «λουκέτο» στο σχολείο. 

Αφορμή στάθηκε περιστατικό με πρωταγωνιστή μαθητή ο οποίος τιμωρήθηκε με ημερήσια αποβολή, καθώς σύμφωνα με την διεύθυνση, επέδειξε «θρασύτατη συμπεριφορά». Και δεν ήταν το μοναδικό κρούσμα, καθώς σύμφωνα με την διευθύντρια του Λυκείου, κυρία Μασμανίδου έχουν δοθεί κι άλλες αποβολές, όλες δικαιολογημένες, διευκρινίζει. 

Όμως μια μερίδα μαθητών θεωρεί ότι οι αποβολές είναι υπερβολικές και γι’ αυτό προχώρησε στην εφαρμογή του δραστικού μέτρου της κατάληψης, χωρίς μάλιστα να υπάρξει η σύμφωνη απόφαση του 15μελούς και των προεδρείων των τάξεων. 

Όπως και να χει το σχολείο αυτή τη στιγμή τελεί υπό κατάληψη ωσότου δοθεί λύση στο θέμα που ανέκυψε με τις αποβολές…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr