Σε δίκη ο Καρούζος και η Σκαφτούρα

Το ζεύγος Καρούζου και ακόμη τέσσερα άτομα κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων

Σε δίκη για το αποκαλούμενο σκάνδαλο «Καρούζος Gate» παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο μεγαλοκατασκευαστής και έγκλειστος στις φυλακές, Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα και τέσσερα ακόμη πρόσωπα. Κατά περίπτωση τα αδικήματα που τους αποδίδονται στους κατηγορούμενους είναι: Nομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Ειδικότερα, τα μέλη του συμβουλίου Εφετών υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, με το βούλευμά τους κρίνουν ότι ο Ιω. Καρούζος και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν το χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το βούλευμα το ξέπλυμα από Καρούζο-Σκαφτούρα τελούνταν κατ΄ επάγγελμα. Οι δυο κατηγορούμενοι -κατά τους δικαστές- φέρονται να είχαν διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογούν τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα και η μητέρα της, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr