Προς... «λουκέτο» οι κοινωνικές δομές των Δήμων

Τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι 1.112 εργαζομενοι σε κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, δομές παροχής συσσιτίων,  κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων, υπνωτήρια

Ορατός είναι ο κίνδυνος για μια σειρά δομών αλληλεγγύης των Δήμων υπό το βάρος της μακράς διαπραγμάτευσης και λόγω έλλειψης πόρων να οδηγηθούν σε κλείσιμο με ανυπολόγιστες συνέπειες για χιλιάδες αναξιοπαθούντες πολίτες. Όπως τόνισε σε ερώτηση του σήμερα προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στις κοινωνικές δομές των Δήμων, στο τέλος Ιουνίου είναι εμφανής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την στιγμή  Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Δομές Παροχής Συσσιτίων, Τράπεζες Χρόνου, Γραφεία Διαμεσολάβησης, Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήρια, που αποτελούν τις δομές από τη δράση των οποίων ωφελήθηκαν περίπου 120.000 άτομα, στα οποία συγκαταλέγονται  διαβιούντες στα όρια της φτώχειας πολίτες, άνεργοι, ηλικιωμένοι, μετανάστες και πρόσφυγες, βλέπουν ότι δεν έχει καταβληθεί η προβλεπόμενη πρώτη δόση για τη λειτουργία των δομών. 

Οι 1.112 εργαζόμενοι σε αυτές παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις και πλέον μήνες. Με τη λήξη της χρηματοδότησής τους  οι δομές, στις 30 Ιουνίου, κινδυνεύουν να καταστούν μη βιώσιμες, με άμεσες συνέπειες  τη διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διακοπή της απασχόλησης εκατοντάδων νέων επιστημόνων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr