Επικίνδυνοι κακοποιοί λήστευαν και έκλεβαν στην Εύβοια

Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του νόμου περί όπλων, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράνομη κατακράτηση 

Ένας ιδιαίτερα σκληρός Αλβανός κακοποιός, σε βάρος του εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης για ληστείες και παράβαση του νόμου περί όπλων και μία καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για διακεκριμένες κλοπές, φέρεται ως ο «αρχηγός» σπείρας που είχε διαπράξει δυο ληστείες και τρεις διαρρήξεις σε εξοχικά στην κεντρική Εύβοια.

Η ταυτότητα του 30χρονου αποκαλύφθηκε από τα αποτυπώματά του, που είχε η Ασφάλεια Χαλκίδας από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε εξιχνιάσθηκαν άλλες τρεις ληστείες που είχαν γίνει το Δεκέμβριο του 2013 στα Ψαχνά. Ο κακοποιός, όμως, δεν είχε εντοπιστεί για να συλληφθεί. Συνεργοί του στις «δουλειές» που είχαν γίνει το τελευταίο τρίμηνο του 2014 και εξιχνιάστηκαν τώρα, ήταν δυο ομοεθνείς του ηλικίας 28 και 21 χρόνων και σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του νόμου περί όπλων, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράνομη κατακράτηση που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Στις 23 Νοεμβρίου, οι κακοποιοί παραβίασαν τη κεντρική είσοδο του σπιτιού μιας 84χρονης στα Ψαχνά, την χτύπησαν, την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό και τα χρυσαφικά της. Στις 29 του ίδιου μήνα, ακινητοποίησαν με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού έναν 83χρονο και την 84χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στη Γλυφάδα Μεσσαπίων και τους άρπαξαν 15.000 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά. Η σπείρα είχε διαρρήξει και τρεις εξοχικές κατοικίες στην περιοχή της Γλυφάδας Μεσσαπίων και είχε αρπάξει τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr