Ο Κικίλιας για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών με αναπηρία ή εκπαιδευτικές ανάγκες στο διαδίκτυο

Παρουσιάστηκε η εφαρμογή CYBERKID, που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο, σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συνέδριο με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο οργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια. Το συνέδριο, με θέμα: «Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας» απευθυνόταν σε μαθητές με αναπηρία και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ξεκίνησε χθες στις 10:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.00. 

Ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Παπασπύρου Σπυρίδων, απηύθυνε χαιρετισμό ενώ παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Υποστράτηγος Μιχαιρίνας Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος Ιωάννης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχος Αρκουμάνης Γεώργιος. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης με εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας και ειδικούς επιστήμονες ενώ το κοινό  απαρτιζόταν απο περίπου εκατό μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Αθηνών και του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Ιλίου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. 

Στόχος, ήταν η ενημέρωση της ευαίσθητης ομάδας των παιδιών, για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, καθώς είναι ύψιστης σημασίας η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών αυτών, στην κοινωνία της γνώσης και των σύγχρονων τεχνολογιών.

Παράλληλα έγινε η προβολή της καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, η χρήση της οποίας και μέσω της γραμμής CYBERALERT δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time), σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω  μίας πρωτοποριακής (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τη χορωδία μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών με χριστουγεννιάτικα κάλαντα για τους μικρούς μαθητές, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και εκπαιδευτικό υλικό.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr