Ρόδος: Αιχμαλώτισε δεκάδες ωδικά πουλιά με παράνομα μέσα

Η επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη βοήθησε να απελευθερωθούν με την κατάλληλη διαδικασία στο φυσικό τους περιβάλλον 85 καρδερίνες, 28 λούγαρα και δέκα κοκκοθραύστες

«Φάμπρικα» πώλησης δεκάδων ωδικών πουλιών που αιχμαλώτιζε με απαγορευμένα μέσα και στη συνέχεια τα πωλούσε, είχε στήσει στο σπίτι του στην περιοχή Ασγούρου της Ρόδου ένας 52χρονος που έπεσε στα χέρια υπαλλήλων του Δασαρχείου και ιδιωτικών θηροφυλάκων.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη βοήθησε να απελευθερωθούν με την κατάλληλη διαδικασία στο φυσικό τους περιβάλλον 85 καρδερίνες, 28 λούγαρα και δέκα κοκκοθραύστες που είχε πιάσει χρησιμοποιώντας ξόβεργες και άλλα παράνομα είδη, τα οποία μάλιστα κατασκεύαζε ο ίδιος με τον παραδοσιακό τρόπο και τα πωλούσε και σε άλλους λαθροθήρες σε ολόκληρο το νησί. 

Συνολικά, κατασχέθηκαν 1.942 έτοιμες ξόβεργες και άλλες 10.872 χωρίς κόλλα! Οι τοπικές αρχές αναζητούν και τους αγοραστές των παράνομων παγίδων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις μέσα στο επόμενο διάστημα. Ο 52χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr