Στήνουν παγίδες για να πιάσουν σπουργίτια στη Ρόδο!

Το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες, καθώς είναι έθιμο τα άτυχα πουλιά να προσφέρονται ως μεζέδες στο πανηγύρι του Αγίου Λουκά στις 18 Οκτωβρίου!

Τα δάση της περιοχής Αφάντου στη Ρόδο έχουν γεμίσει ξόβεργες που στήνουν αδίστακτοι λαθροθήρες για να αιχμαλωτίσουν.... σπουργίτια τα οποία παρασύρουν στις παγίδες με ηχομιμητικές συσκευές! Το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες, καθώς είναι έθιμο τα άτυχα πουλιά να προσφέρονται ως μεζέδες στο πανηγύρι του Αγίου Λουκά στις 18 Οκτωβρίου!

Οι δασικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου έχουν εξαπολύσει «σαφάρι» για να εντοπίσουν τους δράστες, όμως σε δυο περιπτώσεις εκείνοι κατάφεραν να διαφύγουν. Σε δέντρα και θάμνους κατασχέθηκαν συνολικά 301 ξόβεργες, δυο κασετόφωνα το καθένα με κασέτα που έπαιζε κραυγές σπουργιτιών και τρεις μπαταρίες, ενώ απελευθερώθηκαν 27 σπουργίτια που είχαν παγιδευτεί στις ξόβεργες. 

*** Με το θήραμα στο χέρι έπιασαν οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Χανίων έναν 60χρονο λαθροκυνηγό στην περιοχή Χωραφάκια στο Ακρωτήρι Χανίων. Ο δράστης είχε βγει για κυνήγι, παρ' όλο που επιτρέπεται μόνο Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Ώσπου να εντοπιστεί, είχε σκοτώσει ένα λαγό που κατασχέθηκε, όπως και το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια που είχε μαζί του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr