Αστακός Αιτωλοακαρνανίας: Πλημμύρισαν το νεκροταφείο και το γήπεδο της πόλης!

Προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές σε Μεσολόγγι, Εύβοια , Πελοπόννησο - Ισχυρή καταιγίδα στην Κρήτη, προβλήματα στο Αεροδρόμιο Χανίων


Απίστευτη ήταν η εικόνα που αντίκρυσαν την Τρίτη οι κάτοικοι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας όταν σταμάτησε η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.



Βάρκες είχαν βουλιάξει, χώματα βρίσκονταν παντού στο οδόστρωμα, ενώ οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει.



Το πραγματικό σοκ όμως ήταν όταν είδαν πως ακόμα και το νεκροταφείο της πόλης είχε βυθιστεί κυριολεκτικά στο νερό της καταρρακτώδους βροχής, ενώ το γήπεδο της πόλης, ήταν πλέον μια... λίμνη! 





Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμο και στο Μεσολόγγι, καθώς από τη βροχή το πρωί της Τρίτης πλημμύρισε σε πολλά σημεία το οδικό δίκτυο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια αποθήκες όχι μόνο στο Μεσολόγγι, αλλά και στο Αιτωλικό, ενώ ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ.Καραπάνος κατέθεσε αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.




 
Παρόμοια η κατάσταση και στην Χαλκίδα, καθώς η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε πολλά προβλήματα. Όπως αναφέρει το eviazoom.gr, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν.



Ισχυρή καταιγίδα στην Κρήτη, προβλήματα στο Αεροδρόμιο Χανίων
Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Κρήτη απο τα δυτικά, το βράδυ της Τρίτης, όπως αναφέρει το flashnews.gr

Με βασικά χαρακτηριστικά τους κεραυνούς και την ισχυρή βροχόπτωση που διήρκεσε για αρκετή ώρα, προκλήθηκαν μικροπροβλήματα στην οδική κυκλοφορία, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για αντλήσεις νερών μέσα στην πόλη των Χανίων.

Επίσης σημειώθηκε μικρή πυρκαγιά σε κολώνα ημεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ στον δρόμο Μουρνιές - Χανίων απο βραχυκύκλωμα.

Στον ίδιο δρόμο, τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα καπάκι φρεατίου της ΔΕΥΑΧ με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα. Στο σημείο πήγε η αστυνομία για να προειδοποιεί τους οδηγούς έως ότου τοποθετηθεί το καπάκι στην θέση του.

Το σοβαρότερο πρόβλημα απο την καταιγίδα προκλήθηκε στον κεντρικό διάδρομο προσγείωσης του Αερολιμένα Χανίων, όπου - σύμφωνα με πληροφορίες - υπήρξε βλάβη στα φώτα του διαδρόμου τα οποία έσβησαν.

Δύο πτήσεις αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, η μια απο το Δουβλίνο και η άλλη απο την Αθήνα κατευθύνθηκαν για προσγείωση στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ήδη συνεργεία της Πολεμικής Αεροπορίας - η οποία είναι αρμόδια για τον κεντρικό διάδρομο προσγείωσης - εργάζονται πυρετωδώς για να επιδιορθωθεί η βλάβη.

Το απόγευμα, οι καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν την Πελοπόννησο. Σύντομες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Μεσσήνη και Καλαμάτα, ενώ το οδόστρωμα από την περιοχή της Τριφυλίας στη δυτική Μεσσηνία, ως τη Σπάρτη και την Αργολίδα είχε πλημμυρίσει.

Βροχή έπεσε και στην Αττική, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα, πέρα από τα κυκλοφοριακά, καθώς για ακόμα μία φορά, η κίνηση στους δρόμους ήταν αυξημένης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr