Αλλεπάλληλα κρούσματα απάτης στα Χανιά

Συμμορίες απατεώνων «πολιορκούν» τα Χανιά! Στην πόλη και τα γύρω χωριά δρουν καθημερινά επιτήδειοι που με διάφορους τρόπους καταφέρνουν να ξαφρίσουν τους ανυποψίαστους πολίτες και κατορθώνουν να εξαφανιστούν, παρά τις συνεχείς έρευνες της τοπικής Αστυνομίας

Την επανεμφάνισή του στην περιοχή του ορεινού Αποκόρωνα έκανε το ζευγάρι των νεαρών απατεώνων που είχε εξαπατήσει αρκετούς ηλικιωμένους το χειμώνα. Μετά από ένα... διάλειμμα, ο άνδρας με το όνομα Γιάννης και η γυναίκα που συστήνεται ως Μαρία «χτύπησαν» ξανά στο χωριό Σούρη όπου επισκέφθηκαν μια ηλικιωμένη γυναίκα παριστάνοντας τους τραπεζικούς, την έπεισαν ότι μπορούσαν να επενδύσουν τις οικονομίες της και να της εξασφαλίσουν... 20πλάσια απόδοση και της ζήτησαν 1.000 ευρώ!

Μάλιστα, μίλησαν δήθεν στο τηλέφωνο με τον γιο της για να εξασφαλίσουν τη... συγκατάθεσή του! Η γριούλα πείστηκε, τους έδωσε τα χρήματα και εκείνοι έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Ένα άλλο είδος απάτης με μικρότερα κέρδη, εφαρμόζουν άλλοι επιτήδειοι που δρουν σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων. Σταματούν με το αυτοκίνητό τους δίπλα σε κάποιον πεζό και του ζητούν να τους χαλάσει χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Μόλις τους δίνει τα χαρτονομίσματα, όμως, εκείνοι... πατάνε γκάζι και εξαφανίζονται, χωρίς φυσικά να του δώσουν το 50άρικο! Μέσα σε λίγη ώρα, «χτύπησαν» δυο φορές και έγιναν καπνός με τα χρήματα των θυμάτων τους.

Ζευγάρι καλοντυμένων και ευγενικών απατεώνων δρα και στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Αμπελάκι του Βάλτου, όπου πλησίασαν έναν 78χρονο που καθόταν στο καφενείο και του είπαν ότι τους έστειλε ο γιος του επειδή είχε άμεση ανάγκη από χρήματα.

Οι δράστες έπεισαν τον ηλικιωμένο να τον συνοδεύσουν στο σπίτι του, όπου τους έδωσε 100 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Έρευνες για τον εντοπισμό του διενεργούν άνδρες του αστυνομικού Τα\τμήματος Αμφιλοχίας και της Ασφάλειας Αγρινίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr