Χανιά: Κανένα σημάδι ζωής του εργάτη που «θάφτηκε» στο πηγάδι

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης τα μηχανήματα έσκαβαν τον χώρο γύρω από το πηγάδι προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς συνθήκες για τις ομάδες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής

Συνεχίζεται σήμερα η εκσκαφή στον χώρο όπου υπήρχε το πηγάδι στα Χανιά, προκειμένου να βρεθεί ο 39χρονος εργάτης, ο οποίος καταπλακώθηκε απο μεγάλο όγκο χωμάτων.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης τα μηχανήματα έσκαβαν τον χώρο γύρω από το πηγάδι προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς συνθήκες για τις ομάδες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν σε βάθος 15 - 17 μέτρων όπου βρίσκεται «θαμμένος» ο άτυχος άντρας.

Το βασικό πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν από την αρχή οι ομάδες διάσωσης, ήταν πως το μεγάλο πηγάδι (διαμέτρου περίπου τριών μέτρων και βάθους 17 μέτρων) λόγω της κατάρρευσής του στα τελευταία πέντε μέτρα, είχε «ξεκουφίσει» και υπήρχε άμεσος κίνδυνος ολοκληρωτικής κατάρρευσης με συνέπεια να υπάρξουν και άλλα θύματα.

Έτσι, μετά από γνωμοδότηση ειδικών μηχανικών, εργολάβων και εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε να γίνει μια μεγάλη εκσκαφή γύρω από το πηγάδι με βαριά μηχανήματα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι διασώστες να φτάσουν εκεί που θάφτηκε ο 39χρονος.

Προηγήθηκε μια προσπάθεια να ανασυρθεί η σκαλωσιά πάνω στην οποία ήταν το συνεργείο των εργατών με την ελπίδα πως ο άτυχος 39χρονος να είχε εγκλωβιστεί εκεί.

Δυστυχώς, όταν ανασύρθηκε η σκαλωσιά δε βρέθηκε ο άνθρωπος και από χθες το απόγευμα ξεκίνησε η εκσκαφή του χώρου.

Διαβάστε περισσότερα στο flashnews


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr