Κρήτη: Αντιμέτωπος με το παρ'ολίγον θύμα του ο Ολλανδός κλόουν

Είχε μαχαιρώσει 20 φορές ένα 12χρονο αγόρι γιατί τον είχε αναγνωρίσει ως κλέφτη του υπολογιστή του - Ο Ολλανδός κρατείται στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού - Αναμένεται η απόφαση

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον παρ' ολίγον δολοφόνο του βρίσκεται, σήμερα, ο 13χρονος από τη Ρωσία που στις 14 Μαΐου 2013 κατάφερε να επιζήσει από τις 20 μαχαιριές που δέχτηκε από το χέρι Ολλανδού κλόουν που εργαζόταν στο ξενοδοχείο που διέμενε ο μικρός μαζί με τη μητέρα του. 

Η υπόθεση αναβιώνει, σήμερα, στις δικαστικές αίθουσες φέρνοντας ξανά στη μνήμη την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ολλανδός μαχαίρωσε 20 φορές και πέταξε σε οικόπεδο το 12χρονο τότε αγόρι, του οποίου νωρίτερα είχε κλέψει τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο 13χρονος βρίσκεται στο δικαστήριο, βλέποντας ουσιαστικά για πρώτη φορά μπροστά του τον άνθρωπο που παρ'ολίγο να του στερήσει τη ζωή. Ως πολιτική αγωγή παρίσταται και η οικογένεια του αγοριού.

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως και η ακροαματική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ήδη έχει απολογηθεί και ο 20χρονος Ολλανδός, ενώ εκτιμάται ότι είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο Ολλανδός- ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού- κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού οπλοχρησία και κλοπή.

Πηγή: cretalive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr