Ο πρώτος απολογισμός της νέας Υπηρεσίας Ασύλου

Τα 385 φτάνουν τα αιτήματα για χορήγηση ασύλου που έχουν κατατεθεί από τις 7 Ιουνίου στη νέα Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Τα 385 φτάνουν τα αιτήματα για χορήγηση ασύλου που έχουν κατατεθεί από τις 7 Ιουνίου στη νέα Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από τις 17 Ιουνίου ξεκίνησαν, επίσης, και οι πρώτες συνεντεύξεις και μέσα σε πέντε ημέρες έχουν διεξαχθεί 57 συνεντεύξεις.

Από τα 385 άτομα που υπέβαλαν αίτηση, 261 ήταν άντρες, 124 γυναίκες, και 14 άτομα ήταν ασυνόδευτα ανήλικα, ανάμεσα τους και δύο βρέφη.

Οι αιτούντες άσυλο προέρχονταν από 37 διαφορετικές χώρες, με κύριες χώρες καταγωγής το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, τη Συρία, τη Γεωργία, την Αιθιοπία, την Αλβανία, το Ιράν, την Ερυθραία και το Σουδάν.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Υπηρεσία Ασύλου αναλαμβάνει μόνο την εξέταση των νέων αιτημάτων ασύλου που κατατίθενται στην Υπηρεσία από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της και εφεξής. Οι προγενέστερες αιτήσεις παραμένουν στη δικαιοδοσία των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr