Επιχείρηση διάσωσης 54χρονου στο φαράγγι του Γοργοπόταμου, έστειλε SOS από smartwatch

Η ειδοποίηση προς τις Αρχές έγινε μέσω μηνύματος SOS από smartwatch, καθώς η επικοινωνία με κινητό τηλέφωνο ήταν αδύνατη μέσα στο φαράγγι

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (10/10) στο φαράγγι του Γοργοποτάμου, όταν ένας 54χρονος Πολωνός τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια καταρρίχησης.

Ο 54χρονος συμμετείχε σε εξαμελή ομάδα Πολωνών, αποτελούμενη από τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, που πραγματοποιούσε canyoning (σ.σ. κατάβαση φαραγγιών).

Κατά τη διάρκεια της καταρρίχησης με σχοινιά (ραπέλ), ο άνδρας τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί σε ιδιαίτερα δύσβατο και απόκρημνο σημείο.

Η ειδοποίηση προς τις Αρχές έγινε μέσω μηνύματος SOS από smartwatch, καθώς η επικοινωνία με κινητό τηλέφωνο ήταν αδύνατη μέσα στο φαράγγι, σύμφωνα με το lamianow.gr.

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετείχε η Ορειβατική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας, ενώ κινητοποιήθηκαν επίσης δυνάμεις της 1ης και της 2ης ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή drone από τη Θεσσαλία, προκειμένου να εντοπιστούν και να προσεγγιστούν με ασφάλεια τα μέλη της ομάδας.

Συνολικά στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετείχαν 29 άνδρες, οι οποίοι κλήθηκαν να επιχειρήσουν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω του απόκρημνου ανάγλυφου και της δυσκολίας πρόσβασης στο σημείο.

Το φαράγγι του Γοργοποτάμου θεωρείται ένα από τα πιο δύσβατα και επικίνδυνα της χώρας.

Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα πέντε μέλη της παρέας ακολουθούσαν τις οδηγίες των ανδρών της ΕΜΑΚ, προκειμένου να ανέβουν το φαράγγι και να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.

Τελικά, ο 54χρονος απεγκλωβίστηκε με τη συνδρομή των διασωστών και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. 

Δείτε φωτογραφίες: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr