Δύσκολη μάχη με τις φλόγες: Σε Βοιωτία, Σαλαμίνα και Πέλλα τα κυριότερα μέτωπα, επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις

Σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα σε Άγιο Βλάσιο και Στεφάνη Βοιωτίας, στη Σαλαμίνα, κοντά στον ναύσταθμο, και στον Δήμο Αλμωπίας Πέλλας - Στην Κερατέα, στην περιοχή Άγιοι Δέκα και στο χωριό Παράνυμφοι Ηρακλείου Κρήτης δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Καλύτερη είναι αυτή την ώρα η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/8) σε χαμηλή βλάστηση και απορρίμματα κοντά στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, στην περιοχή Ελληνικό. Λίγο μετά τις 17:00 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους των περιοχών Άνω Βασιλικά και Νέα Σαλαμίνα (Μπιζάνι) να απομακρυνθούν προς Ακτή Καραϊσκάκη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Όπως φαίνεται σε βίντεο πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό.







Το μήνυμα του 112 έγραφε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άνω Βασιλικά & Νέα Σαλαμίνα (Μπιζάνι) της Περιφέρειας Αττικής απομακρυνθείτε προς Ακτή Καραϊσκάκη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»/


Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Μπιζανίου (Παλούκια) από το ύψος της οδού Γεωργίου Παπανδρέου.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr