Ο εφιάλτης της εξόδου σε βίντεο: Ουρές χιλιομέτρων στο Σχηματάρι, άνοιξαν δύο λωρίδες για τα ΙΧ στην άνοδο

Συμφωνία αγροτών - ΕΛΑΣ να ανοίξει τις επόμενες ώρες η αερογέφυρα στη Νίκαια της Λάρισας - Νωρίτερα άνοιξαν τα Μάλγαρα, αναμένεται να ανοίξει και το ρεύμα προς Γιάννενα στο Αγγελόκαστρο  - Κόλαση στην Αλίαρτο και τη Θήβα μέχρι τη Λιβαδειά, σημειωτόν η κίνηση από μια λωρίδα στους παραδρόμους από Πλατύκαμπο και Νίκαια

Προβλήματα στην κυκλοφορία παρατηρούνται σήμερα, καθώς οι εκδρομείς των Χριστουγέννων ξεκινούν το ταξίδι τους, την ώρα που τα μπλόκα των αγροτών έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Η συμφόρηση αποτυπώνεται στον κόμβο της Ριτσώνας, καθώς στο σημείο που έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία έχουν ήδη σχηματιστεί ουρές τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων. Τα οχήματα που βρίσκονται στην Εθνική Οδό έχουν μποτιλιαριστεί με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία να είναι μεγάλη καθώς η ταχύτητα των οχημάτων μοιάζει περισσότερα με αυτές εντός της πόλης σε ώρες αιχμής.

Την ίδια ώρα, κίνηση παρατηρείται και στην Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης στο ύψος λίγο μετά το Σχηματάρι, για αρκετά χιλιόμετρα. Η κίνηση συνεχίζεται και σε τμήμα της Εθνικής Οδού Θηβών - Λιβαδειάς ανά τμήματα, μέχρι και το ύψος της Αλιάρτου.

Λόγω των εκτροπών οι οδηγοί αναγκάζονται να οδηγήσουν ακόμη και σε χωματόδρομους όπως φαίνεται και στις εικόνες του ΣΚΑΪ.

Δείτε βίντεο:


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες, ουρά αυτοκινήτων στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου - Λάρισας που είναι ο παρακαμπτήριος για τον Κόμβο της Νίκαιας.




Παράλληλα μποτιλιάρισμα καταγράφεται και στη Θήβα με τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην Ενωτική Οδό Θήβας και στη Βόρεια Περιφερειακή οδό Θήβας.

Δείτε βίντεο από την κίνηση στη Θήβα:


Δείτε ΕΔΩ τις εκτροπές της τροχαίας στη Νότια Ελλάδα

Δείτε ΕΔΩ τις εκτροπές της τροχαίας στη Βόρεια Ελλάδα

Άνοιξε ο δρόμος στα διόδια των Μαλγάρων

Στην κυκλοφορία έχει δοθεί η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των διοδίων στα Μάλγαρα. Νωρίτερα η Πυροσβεστική προχώρησε στον καθαρισμό του δρόμου έτσι ώστε να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια τα οχήματα. Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό και το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και προς Αθήνα.

Πού υπάρχουν μπλόκα και πού εκτροπές

Εν τω μεταξύ, κατηγορηματική ότι η τροχαία δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει την κίνηση οχημάτων - ανάμεσά τους και βαρέων - στις εθνικές οδούς ενώ υπάρχουν εκεί τρακτέρ εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου ενώ οι αγρότες λένε ότι από σήμερα θα προχωρήσουν σε αναδιάταξη των τρακτέρ προκειμένου να δώσουν επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας στους δρόμους που έχουν κλείσει με τα μπλόκα.

«Εγώ βλέπω εμπόδια στον δρόμο» είπε στον ΣΚΑΪ με φόντο τα πλάνα από την κατάσταση που επικρατεί στα μπλόκα των Μαλγάρων και της Νίκαιας ενώ σε άλλο σημείο είπε «αν κάποιος θεωρεί ότι από εκεί μπορούν να κινηθούν ταξιδιώτες με την κίνηση των ημερών, υποτιμά τη νοημοσύνη μας»


«Αν έχουμε πυρκαγιά σε όχημα εν κινήσει τι θα κάνουμε; Η παρακαμπτήριος έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και σε μια έκτακτη ανάγκη μπορούμε να δώσουμε την κυκλοφορία από την άλλη λωρίδα» συνέχισε η κυρία Δημογλίδου.

Αν και ξεκαθάρισε ότι « δεν έχουμε κόντρα με τους αγρότες», στην ερώτηση γιατί δεν μπορούν να μπουν τροχονόμοι κατά μήκος των τμημάτων που προτίθενται να δώσουν λωρίδα κυκλοφορίας οι αγρότες, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ απάντησε «μιλάμε για δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, περπατούν πεζοί στο εθνικό δίκτυο οι αγρότες. Είναι δυνατόν να βάλουμε τροχονόμους για να κάνουν τις σημαδούρες;»

Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, «σε κανένα μπλόκο δεν έχει αλλάξει η κατάσταση των οχημάτων μέχρι το πρωί της Τρίτης, δεν έχει δοθεί καμία λωρίδα κυκλοφορίας. Ξέρετε πόση δύναμη σπαταλά η ΕΛ.ΑΣ στο εθνικό οδικό δίκτυο και στις παρακαμπτήριες, όπως είναι υποχρέωσή της; Οι παρακάμψεις είναι δύσκολές και αυτές, προφανώς και υπάρχει κίνδυνος. Αναγκαζόμαστε να δίνουμε αυτές τις παρακάμψεις, υπάρχουν τροχονόμοι παντού

«Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις αποφασίζει η τροχαία και κανείς διαμαρτυρόμενος. Εμείς δεν έχουμε δει καμία μετακίνηση των μπλόκων» κατέληξε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα μπλόκα στη χώρα

Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, οι αγρότες βρίσκονται στην κάθοδο προς Αθήνα από το ύψος του Μαρτίνου και στην άνοδο από το ύψος της Ριτσώνας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Οι αγρότες βρίσκονται παραταγμένοι και στην περιμετρική Πατρών. Για τα οχήματα που κινούνται από Αθήνα προς Πύργο, υπάρχει μία λωρίδα για την κυκλοφορία και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα ανοίξει περαιτέρω ο δρόμος με τους αγρότες να δηλώνουν πως διαφωνούν με τη διέλευση φορτηγών.

Οι αγρότες παραμένουν στα Μάλγαρα αλλά και στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών στη Θέρμη. Στα Μάλγαρα, το βράδυ της Δευτέρας ήταν ανοιχτό το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη αλλά το ρεύμα προς Αθήνα παρέμεινε κλειστό, με τους αγρότες να είναι σε διαβουλεύσεις με την τροχαία για το άνοιγμα δύο λωρίδων κυκλοφορίας αλλά και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Σύμφωνα με την τελευταία τους απόφαση αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις τους, οι αγρότες του μπλόκου του δυτικού κόμβου Κομοτηνής της Εγνατίας οδού, στο ρεύμα προς Ξάνθη, θα ανοίξουν τον αυτοκινητόδρομο από σήμερα έως και την Παρασκευή 26 του μήνα.

Από την πλευρά τους οι αγρότες του μπλόκου Δυτικής Μακεδονίας στη Σιάτιστα, δηλώνουν πως από σήμερα η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών φορτηγών, θα διεξάγεται κανονικά, με την αποκατάσταση της ομαλής ροής της κυκλοφορίας τόσο στην Εγνατία Οδό όσο και στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων.

Αργά χθες το βράδυ, πάντως, οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο του Καλπακίου στα Ιωάννινα αποφάσισαν να αφήσουν ανοιχτό τον δρόμο μέχρι την Παρασκευή. Το συντονιστικό όργανο των αγροτών θα συνεδριάσει την Παρασκευή, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr