Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου
08.12.202521:14
Πρόκειται για δύο άτομα τα οποία ταυτοποιήθηκαν πως πετούσαν πέτρες στο «Νίκος Καζαντζάκης»
Δύο άτομα συνελήφθησαν για επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων, όταν αγρότες συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο άτομα τα οποία ταυτοποιήθηκαν πως πετούσαν πέτρες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ καταγράφηκαν και επιθέσεις σε οχήματα της ΕΛΑΣ. Όπως έγραφε νωρίτερα το protothema.gr, οι υπαίτιοι για τα επεισόδια έχουν ταυτοποιηθεί και ανάμεσά τους είναι άτομα με σκληρό ποινικό παρελθόν υπόδικοι και κατάδικοι (εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή όπλων και εκρηκτικών, εκβιάσεις, ζωοκλοπές).
Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για: απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, οπλοφορία - οπλοχρησία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή και κατά συναυτουργία, φθορές κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης, παρακώλυση συγκοινωνιών κτλ.
Οι αγρότες «έσπασαν» τα μπλόκα της ΕΛΑΣ, με τα ΜΑΤ να απομακρύνονται από το σημείο και κινήθηκαν προς το αεροδρόμιο Χανίων, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη μέχρι μετά τις 17.30. Μάλιστα αναποδογύρισαν ένα περιπολικό που ήταν στημένο στο μπλόκο της αστυνομίας, ενώ βανδάλισαν και μία κλούβα των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια σε Χανιά και Ηράκλειο:
Δείτε βίντεο από τα Χανιά:
Την ίδια ώρα, αγρότες στο Ηράκλειο, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στην πίστα του αεροδρομίου. Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα και μετά από τρεις ώρες κινητοποίησης μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», αποχώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενή τομέα, που βρέθηκαν στην πίστα του αερολιμένα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί.
Δείτε βίντεο από το Ηράκλειο:
Δείτε φωτογραφίες από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου: