Καρπενήσι: Αρκούδα επιτέθηκε σε μελίσσια - Ανησυχία για κατοίκους και μελισσοκόμους

Πρόκειται για τη 3η επίθεση αρκούδας στην Ευρυτανία μέσα σε λίγες ημέρες

Μία νέα επίθεση αρκούδας σε μελίσσια σημειώθηκε σε χωριό πολύ κοντά στο Καρπενήσι, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στους κατοίκους και τους μελισσοκόμους της νοτιοανατολικής Ευρυτανίας. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα evrytanika.gr, η  αρκούδα επιτέθηκε σε μελίσσι, καταστρέφοντας μεγάλο αριθμό κυψελών, ενώ μετακίνησε κάποιες κυψέλες σε απόσταση περίπου 300 μέτρων. Παρόλο που δεν κατάφερε να ανοίξει κάποιες κυψέλες, άφησε ίχνη της προσπάθειάς της.

Η αρκούδα επιτέθηκε σε μελίσσι καταστρέφοντας μεγάλο αριθμό κυψελών

Πολλοί μελισσοκόμοι φοβούνται ότι δεν πρόκειται για ένα μόνο ζώο, αλλά για περισσότερες από 3 αρκούδες που κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, με κάποιες ίσως να έχουν μικρά. Πρόσφατα μία αρκούδα εθεάθη και στην Αγία Τριάδα πίσω από το Βελούχι, πριν εξαφανιστεί στο δάσος.

Αυτή ήταν η τρίτη καταγεγραμμένη περίπτωση στην ανατολική πλευρά του νομού το τελευταίο διάστημα, με αναφορές να έρχονται από περιοχές όπως ο Τυμφρηστός, το Βελούχι, το Στένωμα και η Μυρίκη.

Η αρκούδα μετακίνησε κάποιες κυψέλες σε απόσταση περίπου 300 μέτρων

Αυτή ήταν η τρίτη καταγεγραμμένη περίπτωση στην ανατολική πλευρά του νομού το τελευταίο διάστημα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr