Συνεχίζεται το «Λουκέτο» στην Υγεία

Με κινητοποιήσεις κάνουν «ποδαρικό» στο 2012 φαρμακοποιοί και γιατροί  από σήμερα

Η νέα χρονιά ξεκινά με κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί πραγματοποιούν από χθες Δευτέρα απεργίακές κινητοποιήσεις.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών, οι οποίοι αντιδρούν στην περαιτέρω μείωση του κέρδους τους, αναστέλλοντας παράλληλα την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση, από 2 έως 5 Ιανουαρίου, προχωρούν, όμως, και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Αθήνας, αντιδρώντας στην, όπως αναφέρουν, «επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ» και ζητώντας αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

Παράλληλα, σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή προχωρούν τελικά και οι γιατροί του ΙΚΑ, έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ, αλλάζοντας έτσι την αρχική της απόφαση που έκανε λόγο για απεργία διαρκείας μέχρι την κατάργηση του νομοσχεδίου.

Η μορφή των κινητοποιήσεων των  γιατρών του ΙΚΑ ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στην οποία οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΙΚΑ επέμειναν και πάλι στην απόσυρση  του νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, κάλεσαν τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να συμπορευθούν μαζί τους και κατήγγειλαν το υπουργείο ότι «στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς».

Μάλιστα, όπως εξήγησαν, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό και την υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα επιχειρεί να μειώσει τις αμοιβές των γιατρών των Ασφαλιστικών Ταμείων σε αυτές που λαμβάνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΟΠΑΔ για τις επισκέψεις ασφαλισμένων του Δημοσίου, που είναι της τάξης των 500 με 700 ευρώ.

Τέλος, είπαν, ότι η κατάληψη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, θα συνεχιστεί. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr