Το αδιαχώρητο σε πανηγύρι της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά της Μυκόνου - Δείτε βίντεο

Γεμάτη η πλατεία της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά 

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το καθιερωμένο πανηγύρι της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά Μυκόνου, το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου γιορτάζοντας και χορεύοντας μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η πλατεία του χωριού γέμισε ασφυκτικά από ντόπιους και επισκέπτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα γλέντι που ανέδειξε την παραδοσιακή πλευρά του νησιού.

Η μουσική και ο χορός κυριάρχησαν στη βραδιά, με τον ερμηνευτή Λευτέρη Καντενάσο και τους μουσικούς Γιώργο Λογοθέτη, Αντώνη Μπουκάλη, Φώτη Αλεξανδρή και Δημήτρη Αργύρη να δίνουν τον ρυθμό. Την εκδήλωση πλαισίωσε και ο χορευτικός όμιλος «Μαντώ», προσθέτοντας παραδοσιακό χρώμα στο γλέντι. 

Η πλατεία μετατράπηκε σε μία μεγάλη παρέα, όπου οι παρευρισκόμενοι σχημάτιζαν κύκλους και χόρευαν, διατηρώντας ζωντανό το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μία άλλη πλευρά της Μυκόνου, μακριά από τη γνωστή κοσμοπολίτικη εικόνα και τη νυχτερινή ζωή, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και θρησκευτική παράδοση του νησιού των ανέμων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr