Επιχείρηση χαρτογράφησης της Σαντορίνης από την Πυροσβεστική – Στόχος η προετοιμασία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
10.02.202518:09
Αποστολή στη Μύκονο: Φρίξος Δρακοντίδης
Πάνω από 100 πυροσβέστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σαντορίνη, χωρισμένοι σε τέσσερις τομείς επιχειρησιακής δράσης
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ιχνηλάτησης της Σαντορίνης από την Πυροσβεστική, με στόχο τη λεπτομερή καταγραφή των ιδιαιτεροτήτων του νησιού και την ενίσχυση της ετοιμότητας σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.
Όπως επισημαίνει στο protothema.gr, ο Κωνσταντίνος Τσίγκας, αντιπύραρχος και πρόεδρος της ένωσης αξιωματικών πυροσβεστικού σώματος, η αποστολή επικεντρώνεται σε όλα τα κρίσιμα σημεία ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο αυτής της δράσης, 104 πυροσβέστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σαντορίνη, χωρισμένοι σε τέσσερις τομείς επιχειρησιακής δράσης.
Μαζί τους επιχειρούν ομάδες της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, καθώς και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανίχνευσης. Επιπλέον, στην επιχείρηση συμμετέχει ομάδα drone για την αεροχαρτογράφηση της περιοχής, καθώς και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο της πυροσβεστικής, το οποίο συντονίζει τις ενέργειες.
Παράλληλα, επιχειρησιακές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και σε άλλα νησιά του νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση και την καλύτερη προετοιμασία των τοπικών αρχών.
Συγκεκριμένα, στην Αμοργό βρίσκονται 15 πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ στην Αστυπάλαια και την Ίο έχουν μεταφερθεί από τέσσερα άτομα με ένα όχημα σε κάθε νησί. Στην Ανάφη, η δύναμη αποτελείται από δύο πυροσβέστες με ένα όχημα.