Πορεία Γρηγορόπουλου: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις - Άνοιξαν οι δρόμοι
06.12.202414:28
Σε 17 προσαγωγές από διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας προχώρησε η ΕΛΑΣ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Με ισχυρή αστυνομική παρουσία στους δρόμους και κλειστούς σταθμούς του μετρό γίνονται σήμερα οι δύο πορείες στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Στις 12:00 το μεσημέρι ξεκίνησε συγκέντρωση και μαθητική πορεία στα Προπύλαια, η οποία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία για την 16η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 18:00 θα ακολουθήσει πορεία από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί άτομα ενώ ένας εξ αυτών συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών.
Πορεία Γρηγορόπουλου 2024: Σε 17 προσαγωγές από διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας προχώρησε η ΕΛΑΣ
Σε 17 προσαγωγές ατόμων έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ από το πρωί, έπειτα από ελέγχους που έγιναν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας ενόψει των συγκεντρώσεων-πορειών για την 16η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας και επί ποδός θα βρίσκονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Παράλληλα, από νωρίς πετάει το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ καθώς και drone, που δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.