Tetra Pak: Συνεργασίες με στόχο την κυκλική οικονομία και όχημα την ανακύκλωση

H Tetra Pak® ενώνει τις δυνάμεις της με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την LM ECO με στόχο την κυκλική οικονομία


Sponsored Content

Οι χάρτινες συσκευασίες αποτελούν όχημα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, γι’ αυτό και η Tetra Pak με όραμά της έναν κόσμο, όπου όλες οι χάρτινες συσκευασίες συλλέγονται, ανακυκλώνονται και δεν καταλήγουν στα σκουπίδια, αφενός προσφέρει καινοτόμες λύσεις επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων και αφετέρου αναπτύσσει συνεργασίες με τοπικούς φορείς για την αύξηση της συλλογής και ανακύκλωσης τους.

Μακροπρόθεσμος στόχος της είναι η δημιουργία μίας ακόμη πιο βιώσιμης συσκευασίας, η οποία θα αποτελείται μόνο από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, συμβάλλοντας στην προστασία του πλανήτη. 

Οι χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak είναι σωστή επιλογή για το περιβάλλον, αφού έχουν σχεδιαστεί για ανακύκλωση. Αποτελούνται από πολύτιμα υλικά, που αν ανακυκλωθούν σωστά μπορούν να αξιοποιηθούν για κάτι καινούργιο. Πιο αναλυτικά:

• Αποτελούνται από ανανεώσιμα υλικά, όπως το χαρτί σε ποσοστό κατά μέσο όρο 70% και ολοένα και περισσότερο πλαστικό από ζαχαροκάλαμο.
• Διαθέτουν υπευθυνότητα προέλευσης, καθώς όλες οι συσκευασίες είναι πιστοποιημένες με ετικέτα FSC®, αφού το χαρτί προέρχεται από υπεύθυνα αναπτυσσόμενα δάση, όπου νέα δέντρα αντικαθιστούν όσα κόβονται.
• Συμβάλλουν στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων με λύσεις όπως τα μη αποσπώμενα καπάκια, που παραμένουν πάνω στις συσκευασίες μετά το άνοιγμα και ανακυκλώνονται μαζί.

Η Tetra Pak συνεργάζεται με εταιρίες ανακύκλωσης και τοπικούς φορείς, για την ενίσχυση της ανακύκλωσης χάρτινων συσκευασιών. Έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των χάρτινων συσκευασιών που «αγγίζει» το 27% παγκοσμίως και 31% στην Ελλάδα (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, 2021), ενώ διερευνά συνεχώς νέες ευκαιρίες για να βελτιώσει τον τρόπο ανακύκλωσης των χάρτινων συσκευασιών.


Ανάμεσα στις εταιρίες που ενισχύουν το έργο της στην Ελλάδα, είναι η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το εργοστάσιο LM ECO στην Καρδίτσα με τους οποίους μοιράζεται το ίδιο όραμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η ΕΕΑΑ διαχειρίζεται το δίκτυο των μπλε κάδων ανακύκλωσης, το οποίο εξυπηρετεί το 95% του πληθυσμού της Ελλάδας, διαθέτοντας 174.000 μπλε κάδους και 537 οχήματα συλλογής σε όλη τη χώρα. «Χάρη στη στήριξη της Tetra Pak έχουμε καταφέρει οι ποσότητες χάρτινων συσκευασιών, που ανακυκλώθηκαν το 2021 να ξεπερνούν τους 3.000 τόνους», επισημαίνει ο κύριος Γιάννης Ραζής, Γενικός Διευθυντής ΕΕΑΑ. 
Μάθετε περισσότερα στο video εδώ.


To εργοστάσιο LM ECO στην Καρδίτσα είναι η πρώτη μονάδα ανακύκλωσης με εξειδίκευση στην ανακύκλωση χάρτινων συσκευασιών υγρών τροφίμων στην Ελλάδα. Ανακυκλώνει το 100% των συσκευασιών που παραλαμβάνει από τα Κέντρα Διαλογής, δίνοντας τους νέα ζωή μέσω της παραγωγής νέων, χρήσιμων προϊόντων με πολλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή και τη βιομηχανία. «Γραφική ύλη, σουβέρ, παγκάκια, φράχτες, πάνελ και πινακίδες, είναι λίγες μόνο από τις κατασκευές για καθημερινή και επαγγελματική χρήση που παράγουμε στην LM ECO», λέει ο Θωμάς Τσιγγενές, Διευθυντής Εργοστασίου LM ECO. 
Δείτε το video εδώ για να μάθετε περισσότερα.


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr