Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος έγινε μοβ για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας - Δείτε βίντεο

Ο πρόωρος τοκετός είναι η κύρια αιτία θανάτου των παιδιών κάτω των πέντε ετών - Ένα στα 10 παιδιά έρχεται στον κόσμο πριν την καθορισμένη ημερομηνία γέννησής τους

Στα μοβ φωταγωγήθηκε σήμερα ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις προκλήσεις του πρόωρου τοκετού,  καθώς η αυριανή μέρα, 17η Νοεμβρίου  έχει θεσπιστεί ως  Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις προκλήσεις του πρόωρου τοκετού και να ενημερώσει σχετικά με τους κινδύνους, αλλά και τις συνέπειες, που αντιμετωπίζουν τα πρόωρα βρέφη και οι οικογένειες τους.



Σημειώνεται πως ο πρόωρος τοκετός είναι η κύρια αιτία θανάτου σε παιδιά κάτω των πέντε ετών. Κάθε χρόνο περίπου 15 εκατομμύρια μωρά παγκοσμίως γεννιούνται πρόωρα, δηλαδή περίπου ένα στα 10 παιδιά.

Περαστικοί και επισκέπτες σταματούν μπροστά  από τον  Λευκό Πύργο για να φωτογραφίσουν το μνημείο που φωτίζεται με τα εντυπωσιακά χρωματα όλη μέρα σήμερα.



Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του «Ηλιτόμηνον» και πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του δήμου Θεσσαλονίκης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομικός της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα έψαχνε Γκιουλενιστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτει το Nordic Monitor

Αυξήσεις στις συντάξεις, μόνιμες οι μειώσεις στις εισφορές - Στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πετρελαιοφόρο ισραηλινών συμφερόντων χτυπήθηκε από drone με εκρηκτικά ανοιχτά του Ομάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr