Οριοθετημένη η φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στον Κορυδαλλό
10.08.202220:40
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή Χαϊδαρίου-Σχιστού και στην Αθ. Διάκου - Επιχειρούν τα επίγεια μέσα σε μικρές διάσπαρτες εστίες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Βελτιωμένη είναι τα τελευταία λεπτά η εικόνα της φωτιάςπου ξεκίνησε σε χαμηλή βλάστηση λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, επί της οδού Αθανασίου Διάκου στον Κορυδαλλό Αττικής.
Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής με επίγειες και εναέριες δυνάμεις ήταν μεγάλη, καθώς οι φλόγες έκαιγαν κοντά σε σπίτια, τα οποία δεν απειλήθηκαν, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα, η φωτιά είναι οριοθετημένη και υπάρχουν ορισμένες διάσπαρτες εστίες, στις οποίες επιχειρούν τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης για να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.
Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία τόσο στην περιφερειακή Χαϊδαρίου - Σχιστού, από το ύψος της Ιεράς Οδού, στο ρεύμα προς Κορυδαλλό, όσο και στην Αθ. Διάκου, από το ύψος της οδού Ποταμού.
Για την κατάσβεση επιχείρησαν 72 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα. Από αέρος σηκώθηκαν τρία ελικόπτερα, με στόχο να αποτρέψουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς πριν πέσει η νύχτα, τα οποία έχουν, πλέον, αποσυρθεί. Επιπλέον, συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.