Φωτιά στη Μεσσηνία: Σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια για το Ακριτοχώρι, επιχειρούν 4 αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα

Σε ύφεση η φωτιά - Οι επίγειες δυνάμεις, επιχειρούσαν καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας ώστε να την κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα πάνω από το μέτωπο της φωτιάς, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή Ακριτοχώρι, του δήμου Πύλου - Νέστορος, στην Μεσσηνία. Η κατάσταση, πάντως, στη Χρυσοκελλαριά που κινδύνευσε το Σάββατο, είναι καλύτερη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ρίψεις νερού πραγματοποιούν το πρωί της Κυριακής τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα (2 CL215 και δύο Air Tractors) και dyo ελικόπτερα (ένα Erickson κι ένα Mi8).

Όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούσαν καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν ώστε να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και να την θέσουν υπό έλεγχο.



Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, ενώ το έργο τους συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.


Ειδήσεις σήμερα:

«Καμίνι» σήμερα η χώρα με θερμοκρασίες έως και 42 βαθμούς Κελσίου - Δείτε σε ποιες περιοχές

Τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Μαρούσι - «Σμπαράλια» το αυτοκίνητο που επέβαιναν (φωτογραφίες)

Φυσικό αέριο: Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος μετά το «ράλι» – Πότε ανακοινώνονται οι νέες χρεώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr