Θεσσαλονίκη: Σπεύδουν στο Καπάνι για φθηνά αμνοερίφια - Από 8 έως 11 ευρώ οι τιμές

Η κίνηση στην αγορά αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το Μ. Σάββατο - Οι εκτιμήσεις των κρεοπωλών

Τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι έσπευσαν από το πρωί να προμηθευτούν οι Θεσσαλονικείς από την ιστορική αγορά «Καπάνι» της Θεσσαλονίκης, με την αγοραστική κίνηση να αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Κατσικάκι, αρνί και άλλα «παραδοσιακά» εδέσματα για το κυριακάτικο τραπέζι, όπως ήταν αναμενόμενο έχουν την «τιμητική» τους από τους καταναλωτές, με τις τιμές των αμνοεριφίων να κυμαίνονται σήμερα από 8 έως 11 ευρώ το κιλό.

«Σήμερα ξεκινήσαμε καλά καθώς όλη την εβδομάδα ο κόσμος δεν ήταν πολύς. Μαζί με το κατσικάκι και το αρνί, φεύγουν χοιρινά κρέατα που θα καταλήξουν στη σχάρα αλλά και αρκετά κοτόπουλα», ανέφερε στο protothema.gr κρεοπώλης από την αγορά "Καπάνι".

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, οι τιμές στην ιστορική αγορά της πόλης είναι πολύ χαμηλές, «ειδικά στα αμνοερίφια, που είναι 3-4 ευρώ χαμηλότερα από τις συνοικίες και αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους καιρούς που διανύουμε».

Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχει επάρκεια και δεν παρατηρούνται ελλείψεις. «Οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι και η κίνηση πιστεύω ότι θα κορυφωθεί μέχρι το Μ. Σάββατο. Ο κόσμος αγοράζει μικρότερες ποσότητες εδώ και αρκετά χρόνια και προμηθεύεται αυτά που χρειάζεται. Δηλαδή, δεν υπάρχει η σπατάλη που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

«Με αυτή την ταινία θα υπάρξουν πολλά προβλήματα»: Όταν ο Ντάνι Τρέχο έπρεπε να πάρει έγκριση από τη μεξικάνικη μαφία

Εξαφάνιση 15χρονης στο Περιστέρι: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της - Πώς εμπλέκεται κύκλωμα Ρομά

H νίκη του «αλαζονικού» Μακρόν στο debate και η διαβασμένη Λεπέν που στριμώχτηκε - Πώς το είδαν οι Γάλλοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr