Δέκα Έλληνες οδηγοί μεταξύ των επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia

«Ήμουν στην καμπίνα όταν ακούσαμε συναγερμό μας φώναξε το πλήρωμα», λέει στο protothema.gr  διασωθείς οδηγός φορτηγού 

140 φορτηγά και 10 Έλληνες οδηγοί βρίσκονταν στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia σύμφωνα με τον πρόεδρο φορτηγατζήδων κ. Απόστολο Κενανίδη ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι οι συνθήκες στους χώρους φιλοξενίας στο συγκεκριμένο πλοίο ήταν απαράδεκτοι και αναγκάζονταν οι οδηγοί να κοιμούνται στα φορτηγά τους.

«Έχουμε κάνει διαβήματα και διαμαρτυρίες για την ποιότητα των καραβιών αυτών που είναι σαπιοκάραβα με τους χώρους φιλοξενίας των ατόμων να είναι απαράδεκτοι. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι είχαμε 140 φορτηγά και 10 Έλληνες που έχουν σωθεί αλλά έχουμε στα φορτηγά και αρκετούς ξένους οδηγούς. Τώρα γίνεται η καταμέτρηση στην Κέρκυρα ενώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι το πλήρωμα του πλοίου ενήργησε άμεσα και μάλιστα είχαν κατέβει στο γκαράζ και φώναζαν στους οδηγούς».

Από την πλευρά του ο διασωθείς οδηγός φορτηγού κ. Γιώργος Παρλατζάς, ο οποίος μετέφερε πλαστικά ποτήρια από την Λάρισα στην Ιταλία, μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι όλα έγιναν την ώρα του ύπνου. «Ευτυχώς σωθήκαμε είμαι καλά. Ήμουν στην καμπίνα όταν ακούσαμε συναγερμό μας φώναξε το πλήρωμα και επειδή τα έχω ξαναζήσει πήρα τα χαρτιά μου και βγήκα στο κατάστρωμα. Εγώ ήμουν από τους τελευταίους που μπήκαν σε σκάφος του λιμενικού. Αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμη στο στάδιο της διάσωσης. Ήταν όλοι σε ετοιμότητα. Όταν δεν είχαν έλεγχο της φωτιάς μας δώσαν την εντολή να εκκενώσουμε. Ακόμη το καράβι καίγεται με την περιουσία μας καίγεται και η καρδιά μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Πρόσωπα και ρόλους αναγνωρίζουν σήμερα οι φίλοι του Άλκη

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας - Εγκαταλείπουν οι επιβάτες με σωσίβιες λέμβους

«Γκάζι» Μητσοτάκη - Σίσι για την ηλεκτρική διασύνδεση -Ραντεβού κορυφής στο Μόναχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr