Σπείρα ανηλίκων λήστευε και έκλεβε πεζούς στην Πάτρα

Σε βάρος των τεσσάρων ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά περίπτωσ

Τουλάχιστον δυο ληστείες και εννέα κλοπές, κυρίως με θύματα πεζούς, είχε διαπράξει τους τελευταίους έξι μήνες στην Πάτρα μια σπείρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφαλείας μετά την τελευταία τους επίθεση!

Οι δράστες, που είναι ηλικίας 16, 15, 15 και 14 χρόνων, πλησίασαν τρεις άλλους ανήλικους που περπατούσαν ανυποψίαστοι και τους άρπαξαν 15 ευρώ και ένα κινητό. Όμως, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν άμεσα, τους συνέλαβαν και ξετύλιξαν το κουβάρι της πλούσιας παράνομης δράσης τους. Αυτή περιλαμβάνει δυο ληστείες που διέπραξαν τρεις από τους ανήλικους στις 21 Δεκεμβρίου και την περασμένη Κυριακή. Στην πρώτη περίπτωση, δυο από αυτούς χτύπησαν έναν πεζό και άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα, ενώ στην δεύτερη ένας από τους πιτσιρικάδες απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο έναν πεζό και του άρπαξε 40 ευρώ!

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, από τις 28 Ιουνίου ως τις 21 Δεκεμβρίου οι τέσσερις δράστες διέπραξαν ακόμη οκτώ με θύματα πεζούς και μια ακόμη σε κατάστημα και άρπαξαν συνολικά 335 ευρώ, μια χρυσή αλυσίδα, δυο τραπεζικές κάρτες, έγγραφα, ένα κινητό τηλέφωνο και γυαλιά ηλίου, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ! Στην κατοχή τους, όταν συνελήφθησαν, βρέθηκαν δυο κινητά τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε βάρος των τεσσάρων ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους. Οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν οι «άγουροι» κακοποιοί εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις κλοπών και ληστειών.




Ειδήσεις σήμερα:

Ύποπτος για δολοφονία συνελήφθη μετά από… 30 χρόνια - Ανεξιχνίαστα εγκλήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο

Γαϊτάνης: Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα στα κρούσματα ηλικιών 0-15 ετών

Ξεκίνησε η απευθείας καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων στο Μητρώο Πολιτών από τα προξενεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr