Το νέο βιβλίο του Κώστα Μαρδά περιγράφει τις «μάχες» της Ελλάδας με τους δανειστές της

Το βιβλίο με τίτλο «1821-2021, χορεύοντας στον γκρεμό του δανεισμού», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ

Tην αέναη περιπέτεια της Ελλάδας να βρίσκεται δανεισμένη -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στις περιλάλητες «αγορές», περιγράφει, μέσω μυθιστορηματικών διαλόγων, ο δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς στο νέο του βιβλίο με τίτλο «1821-2021, χορεύοντας στον γκρεμό του δανεισμού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ.

Εξιστορώντας με χιούμορ τις επτά χρεοκοπίες από την Επανάσταση του 1821 έως τις ημέρες των μνημονίων, ο συγγραφέας επιχειρεί, στις 200 σελίδες του βιβλίου, να ψυχαγωγήσει διδάσκοντας Ιστορία.



Αποφεύγοντας την εύκολη καταγγελία εναντίον των ξένων, ο συγγραφέας φωτίζει μέσα από την ηρωική, αλλά και απερίσκεπτη Ελλάδα, το κωμικοτραγικό βαλς της με τους δανειστές: από την επαιτεία προς τους τραπεζίτες του Λονδίνου και τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, μέχρι τη σύγχρονη πτώχευση της εύπορης Ελληνίδας Ευρωπαίας, με την πληθώρα πιστωτικών καρτών που έσπευσε στη γερμανική Καγκελαρία για να την διασώσει.

Εξάλλου, όπως γράφει ο ποιητής Ηλίας Γκρης στον πρόλογό του: «Το έργο είναι ένα παραμύθι Ιστορίας, που φέρει αίμα και σπαραγμό, μετουσιώνοντας την Ιστορία σε καλλιτεχνικό γεγονός».

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά σε λεωφορείο με φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Οι ανεμβολίαστοι για την Covid-19 είναι 16 φορές πιθανότερο να πεθάνουν, προειδοποιεί έκθεση

Έκκληση Καπραβέλου για υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλιώς «θα φτάσουμε να έχουμε ασθενείς στο πάρκινγκ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr