Πάνω από 60.000 ευρώ η λεία ζευγαριού από τέσσερις διαρρήξεις στο Ηράκλειο

Κατά την τελευταία τουθς απόπειρα άρπαξαν από ηλικιωμένη χρυσές λίρες, πολύτιμα κοσμήματα και μετρητά 13.000 ευρώ

Άλλες τρεις διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν μετά την σύλληψη ενός 23χρονου Βραζιλιάνου και της 18χρονης Ελληνίδας φίλης του που νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στο Ηράκλειο μέσω Airbnb για να κάνουν... ανέξοδες διακοπές και μάλιστα με κέρδος! Η δράση τους αποκαλύφθηκε μετά την εισβολή τους στο σπίτι μίας 68χρονης.

Η ηλικιωμένη γυναίκα κατήγγειλε ότι άγνωστοι της και άρπαξαν χρυσές λίρες, πολύτιμα κοσμήματα και μετρητά αξίας 13.000 ευρώ και οι αστυνομικοί της Ασφαλείας ξεκίνησαν αμέσως έρευνες από τις οποίες έφτασαν στα ίχνη του ζευγαριού των νεαρών. Πράγματι, έπιασαν την 18χρονη να φοράει στο λαιμό της μια από τις κλεμμένες αλυσίδες και της φόρεσαν χειροπέδες, ενώ ο συνεργός της απέφυγε αρχικά την σύλληψη καθώς εντοπίστηκε μετά την παρέλευση του αυτοφώρου.

Όμως, στο πλαίσιο της προανάκρισης, συνελήφθη με ένταλμα καθώς αποκαλύφθηκε ότι από τις 10 Σεπτεμβρίου ως την περασμένη Τετάρτη, μαζί με την σύντροφό του είχαν διαρρήξει τρία ακόμη σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και είχαν αρπάξει μετρητά, κοσμήματα, νόμιμα όπλα και φυσίγγια και διάφορα αντικείμενα που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ!

Μάλιστα, προέκυψε από την έρευνα ότι ο Βραζιλιάνος πωλούσε στην ιδιοκτήτρια ενός ενεχυροδανειστηρίου τα κλεμμένα κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους. Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, μαζί με το ζευγάρι που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.

Ειδήσεις σήμερα:

«Φωτιά» οι τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης με τις προβλέψεις να μιλούν για βαρύ χειμώνα

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη - Σήμερα η συνάντηση με τον Ερντογάν

Βρετανία: Η αστυνομία θεωρεί «τρομοκρατική ενέργεια» τον φόνο του βουλευτή Ντέιβιντ Άμες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr