Σεισμός στη Ζάκυνθο - Καθησυχαστικός ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δόνηση», δηλώνει στο protothema - Ο σεισμός σημειώθηκε 32 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά των Βολιμών στα ανοιχτά της Ζακύνθου - Δείτε χάρτη με το επίκεντρο
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ώρα 13:40, στις Βολίμες Ζακύνθου.
Για τον ισχυρό σεισμό μίλησε στο protothema ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.
«Δεν εμπνέει καμία ανησυχία η σεισμική δόνηση στις Βολίμες Ζακύνθου. Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια περιοχή με πολύ υψηλή σεισμική δραστηριότητα και ήταν υποθαλάσσιος. Παρακολουθούμε το φαινόμενο», δήλωσε σχετικά.
Είναι το πιο σημαντικό χωριό του δήμου Ελατίων, επαρχίας στο βόρειο τμήμα του νησιού, και πολύ γνωστό για τα προϊόντα της τοπικής βιοτεχνίας.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 44 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων.
Δείτε πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τη σεισμική δόνηση