Φωτιά στη Μάνη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ενισχύθηκαν, το βράδυ, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων - Δείτε βίντεο από την πύρινη κόλαση

Δύσκολο προμηνύεται το βράδυ στην Ανατολική Μάνη, στη δασική περιοχή Λαγκάδια, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Νωρίτερα, η πυρκαγιά έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν έφταναν τα έξι μποφόρ. Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς, δόθηκε, τις απογευματινές ώρες, εντολή εκκένωσης για πέντε οικισμούς, Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι.

Εκείνο που άλλαξε τις βραδινές ώρες είναι η ισχύς των ανέμων. Πλέον οι άνεμοι στην περιοχή έχουν κοπάσει, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστών. Ωστόσο, η φωτιά δεν παύει να είναι μεγάλη καθώς εντός της καμμενης εκτασης έχουν δημιουργηθεί πολλες πύρινες εστίες.

Το βράδυ, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις: 155 πυροσβέστες, με 49 σε πεζοπόρα τμήματα, και 47 οχήματα.

Νωρίτερα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και 15 εναέρια μέσα, οκτώ ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη.

Ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των πέντε οικισμών, για τους οποίους δόθηκε εντολή εκκένωσης, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ διεκόπη η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μέσω παρακαμπτηρίων οδών. 

Σύμφωνα με κατοίκους, κάηκαν εγκαταλελειμμένα σπίτια, στάβλοι και ζώα.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr που δείχνει την πύρινη κόλαση στον οικισμό Σκαμνάκι:

Βίντεο με τους πουροσβέστες στο πύρινο μέτωπο


Βίντεο από τη φωτιά στο Νεοχώρι, το μεσημέρι του Σαββάτου




Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μέτωπο ξεκίνησε ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα αλλά γρήγορα πήρε έκταση.

Βίντεο από χρήστη του Facebook το απόγευμα του Σαββάτου:


Δείτε αποκλειστικά βίντεο από την περιοχή:


Εντυπωσιακή ρήψη νερού από καναντέρ



Το μέτωπο έχει πάρει έκταση όπως φαίνεται στα δύο βίντεο που ακολουθούν



Οι φλόγες καίνε δίπλα στον δρόμο











Στο protothema.gr μίλησε ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Γιώργος Εξαρχάκος: «Πρόκειται για τραγωδία! Το μέτωπο είναι τεράστιο και από τα δυτικά έχει περάσει στα ανατολικά, δηλαδή από τον δήμο Οιτύλης και πέρα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο άνεμος, ο οποίος χτυπάει με ριπές και αλλάζει συνεχώς».

Στην περιοχή μέχρι αργά το απόγυεμα επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι έντασης έως 6 μποφόρ που δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.



Ειδήσεις σήμερα

Κρούσματα κορωνοϊού: Στα 264 το τελευταίο 24ωρο

Φωτιά στη Μάνη: Ο πυκνός καπνός από δορυφόρο της NASA

Μύκονος: Αποκαλυπτικά στοιχεία στη δικογραφία για το προκλητικό πάρτι κορωνοϊού στη Φτελιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr